İşte Gerçek Sevgi

Bursa'da diyaliz makinesine bağlı yaşayan eşinin durumuna üzülen Esma Yonak, 40 yıllık hayat arkadaşına böbreğini verdi.

İşte Gerçek Sevgi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan ve tam 40 yıldır evli olan Yüksel Yonak ve Esma Yonak, yeminlerine sadık kalan örnek çiftlerden biri. Böbrek hastası eşinin diyalize girmesine gönlü razı olmayan Esma Yonak böbreğini eşi için bağışlarken, evlilik yeminini 40 yıldır sadakatle tuttuğunu gösterdi. Hayat arkadaşına 14 Şubat Sevgililer Günü’nde en güzel ve anlamlı hediyeyi vererek, hayatını değiştirdi. Çiftçilikle uğraşan ve yaklaşık 2,5 yıl önce kronik böbrek yetmezliği hastası olduğunu öğrenen 58 yaşındaki Yüksel Yonak’a eşi Esma Yonak’tan alınan böbrek, Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibi tarafından nakledildi. Başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından 14 Şubat Sevgililer Günü’nde hayatının en değerli hediyelerinden birini alan Yüksel Konak ve esi Esma Yonak, hikayelerini ve duygularını paylaştı.

"EŞİM ÇOK ISRAR ETTİ, 2,5 YIL DİRENDİM"
Kronik böbrek yetmezliği yüzünden 2,5 yıldır diyalize girdiğini belirten Yüksel Yonak, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“İlk rahatsızlandığımda kusma, halsizlik gibi şikayetlerim vardı. Devlet hastanesine başvurdum ve tam 15 gün hastanede yattım. Doktorlar böbreklerimin tükendiğini ve diyaliz ile yaşayacağımı söyledi.

Hastalığımı öğrendiğim anda eşim böbreğini vermek istedi. 'Diyalize girmektense nakil olup kurtulursun' dedi.

Fakat ben nakil olmak istemedim. Ona da bir şey olur diye korktum. 2,5 yıl boyunca diyalize girdim. Kadavra listesine yazılamadım. Çünkü eşim ben böbreğimi vereceğim, başka insanlar kadavra listesine yazılsın dediğinden dolayı yazılmadım. İlk hastalığı öğrendiğimde testler yapıldı. Eşimle dokularımız kanlarımız her şeyimiz uydu. Doktorlar şaşırdı. Akraba evliliği yapıp yapmadığımızı sordular. Bütün her şeyin uygun olması benim için büyük bir şanstı. Aileden başka organ bağışlayacak kimse de çıkmadı. Eşim ilk önce bana böbreğini verme konusunda ısrar etti. Fakat ben hep erteledim. Hep ileriye attım. Bir yıldan beri nakil ameliyatı olmayı ertelemiştim. Bu güne kısmetmiş. 6 Aralıkta nakil oldum.Şimdi Allaha şükür çok iyiyim. Herkes organ bağışlasın. O kadar çok organ bekleyen insan var ki.”

"40 YILLIK CAN YOLDAŞIMA BÖBREĞİM FEDA OLSUN"
Eşinin böbrek naklinin gündeme gelmesiyle birlikte bir an bile tereddüt etmeden iki böbreğinden birini onun için vermeye hazır olduğunu anlatan Esma Yonak, “Söz verdim. Her seferinde böbreğimi vermek istedim. Fakat eşim hiç kabul etmedi. Bana da bir zarar gelir diye korktu ve kabul etmedi. Bir an önce kurtulsun istedim diyalizden. Diyalize gidiyor geliyor hep hasta. Tek başıma karar verdim. Kimseye de danışmadım. Onu öyle görmek istemedim. Bundan sonraki geçecek ömrümüzü de beraber geçirelim istedim. Bu zamana kadar hep beraber her şeyi geçirdik. İyi günlerimiz oldu. İnşallah bundan sonra da iyi günlerimiz olur" diye konuştu.

Kaynak: İHA