Hkü'de Akademik Ödül Töreni

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) bilimsel araştırmalar ve uluslararası yayınlarıyla bilim ve teknolojiye katkıda bulunan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi.

Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçekleştirilen Akademik Ödül Töreni'nde, 5 yıl önce kurulan üniversitede kısa sürede 5 fakülte ve 15 bölümle 4 bin 200 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Eğitim kalitesinin fiziksel mekanların kalitesiyle doğru orantılı olduğunu ifade eden Yılmaz, son yıllarda bu anlamda ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Gerçekleştirdikleri yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, "Toplumla bütünleşmiş bir üniversite anlayışını benimsiyor ve bu yönde çalışıyoruz" dedi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu da üniversitenin özgüvenli, nitelikli, bilimsel donanımı yüksek nesiller yetiştirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Bölgede çeşitli araştırma ve uygulama çalışmalarında ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Kalyoncu, yürüttükleri eğitim çalışması hakkında da bilgiler verdi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ise bilgi ve teknoloji çağının sürdüğü dünyada bilgi ekonomisinde acımasız bir rekabetinin yaşandığını, bu rekabette de daha bilgili, daha donanımlı ve daha direnişli olanın öne çıkacağını kaydetti.

Kalkınmada en önemli unsurun yetişmiş ve ihtisaslaşmış insan olduğuna işaret eden Şahin, "Dolayısıyla teori ile pratiği, gelenekle geleceği birleştirdiğimiz zaman bu salondaki beyinler bizim en büyük gücümüz olacak. Geleceğimiz sizlerin eserleri olacak" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de üniversitelerin açıldıktan sonra Anadolu'daki yaşamı olumlu yönde değiştirdiğini söyledi.

Her şehirde artık bir üniversite olduğuna ifade eden Güzelbey, "Şehirlerin sosyal ve kültürel hayatını üniversiteden önce üniversiteden sonra diye değerlendirmek gerek. Hasan Kalyoncu Üniversitesi de çok farklı alanlarda çok farklı işler yapıyor" dedi.

Konuşmaların ardından bilimsel araştırmalar ve uluslararası yayınlarıyla bilim ve teknolojiye katkıda bulunan öğretim elemanları ile idari personele teşekkür belgeleri verildi.

Törene Vali Erdal Ata ile gazeteci Abbas Güçlü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA