Eşinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde 6 yıldır böbrek yetmezliği çeken öğretmen, hemşire eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

İlçenin Güney Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk babası öğretmen Hamza Uçar (39), hemşire eşi Çiğdem Uçar'ın bağışladığı böbrekle hayata tutundu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde başarıyla gerçekleşen nakille yeni bir hayata başlayan Hamza Uçar, AA muhabirine, 2008 yılından bu yana böbrek yetmezliği çektiğini anlattı.
Kan vermeye gittiği hastanede tansiyon değerlerinin yüksek çıkması üzerine şüphelenerek doktora başvurduğunu anlatan Uçar, şöyle devam etti:
"Doktorlar tarafından Samsun'a gönderildim ve bana orada böbrek yetmezliği teşhisi konularak 5 yıl ilaç tedavisi önerildi. 2013 yılına kadar ilaç tedavisi gördüm ve en son böbreklerim iflas etme noktasına gelince diyaliz tedavisine geçildi. Diyaliz tedavisi görmek istemiyordum, tek çare ise nakil olmasıydı. Yapılan tetkikler sonucunda nakil için eşimin sonuçları böbrek nakline uygun çıktı. 20 Ocak'ta yapılan başarılı operasyonla hayata yeniden tutundum."
- "Fedakar bir eşe sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum"
Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Uçar, eşiyle mutlu bir hayat sürdürdüklerini, fedakar bir eşe sahip olduğu için kendini çok şanslı hissettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Ailemden birçok kişi bağışta bulunmak istedi ama doku uyuşması gerçekleşmedi. Eşimin tetkikleri olumlu çıkınca eşimin bağışladığı böbreği aldım. Eşimin böbreğiyle yeni bir hayata başladım. 9 yıllık evliyiz, çocuklarımla, ailemle mutlu bir yaşam istiyorum. Çok mutluyum. Erken nakil olduğumuz için çok sıkıntı ve acı çekmeden sağlığımıza kavuşmuş olduk. Eşimden Allah razı olsun, bundan sonra mutluluğumuza kaldığı yerden devam edebileceğiz."
Çiğdem Uçar ise zor bir süreç atlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Eşime geçen nisan ayında böbrek nakli olması gerektiği söylendi. Nakil için kan grubunun uyması gerekiyordu. Yapılan tetkikler sonucunda benim sonuçlarım eşim ile uyumlu çıktı. Ben de doktorlara doku uyumu sorunu olmazsa böbreğimi verebileceğimi söyledim. Zor bir süreç atlattık, çünkü böbreğin uyum sağlaması gerekiyordu. Allah'a şükür olsun böbreğim eşime uyum sağladı."
Kaynak: AA