Eşinin Böbreğiyle Hayata Bağlandı

Karacabey ilçesinde bir kadın, yaklaşık 2,5 yıldır kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan eşine böbreğini vererek onu sağlığına kavuşturdu.

Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle yaklaşık 2,5 yıldır yaşamını diyaliz ünitesine bağlı sürdüren Yüksel Yonak (58), Bursa'da bir özel hastaneye başvurdu.
Eşinin, üniteden kurtulmasını isteyen Esma Yonak'ın böbreği, testler olumlu sonuçlanınca hastanenin böbrek nakli bölüm başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibi tarafından Yüksel Yonak'a nakledildi.
Yüksel Yonak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk rahatsızlandığında kusma, halsizlik gibi şikayetleri bulunduğunu bildirdi.
Gittiği hastanede 15 gün kaldığını ve diyaliz ünitesine bağlı yaşamaya başladığını belirten Yonak, şunları kaydetti:
"Bazı testler yapıldı. Eşimle dokularımız, kanlarımız her şeyimiz uydu. Doktorlar şaşırdı. Akraba evliliği yapıp yapmadığımızı sordular. Bütün her şeyin uygun olması benim için büyük bir şanstı. Aileden başka organ bağışlayacak kimse de çıkmadı. Eşim önce bana böbreğini verme konusunda ısrar etti fakat ben hep erteledim, hep ileriye attım. Bir yıldan beri nakil ameliyatı olmayı ertelemiştim. Şimdi Allah'a şükür çok iyiyim. Herkes organ bağışlasın."
Esma Yonak ise 40 yıla yakın süredir evli olduğu eşine böbrek nakli gündeme geldiğinde bir an bile tereddüt etmediğini vurguladı.
Ona böbreğini vermeyi, hastalığını öğrendiğinde kararlaştırdığına işaret eden Yonak, "Bu zamana kadar hep beraber her şeyi geçirdik. İyi günlerimiz oldu. İnşallah bundan sonra da iyi günlerimiz olur" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA