Engelliler Bilgilendirme Toplantısı

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, engelliler alanında yapılan hizmetler ve Ulusal Erişilebilirlik İzleme Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Engelliler Kanunu'nun geçici 2. ve 3. maddeleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluş binaları, cadde, sokak, kaldırım, yeşil alanlar, umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve toplu taşıma araçlarının engellilere erişilebilir hale getirilmesi için, 2013 tarihli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği'nin uygulanması konusunda bilgi verildiği bildirildi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı personelleri hariç, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve ilgili personellerin katıldığı programın, Sosyal Çalışmacı Mehmet Ali Çelik tarafından da engelliler konusunda verilen hizmetler hakkında sunumu ve İl Müdürü Aydın'ın kurum amirlerinden gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdiği kaydedildi.
Kaynak: AA