Borçka'da Öğrencilere Okul Sütü Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınce başlatılan süt dağıtım kampanyası kapsamında Borçka Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve 7 Mart Anaokulundaki öğrencilere okul sütü dağıtıldı.

Okul sütü dağıtım programına, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Şube Müdürü Gökmen Çilingir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Cineviz ile İlçe Mal Müdürü Mehmet Yılmaz katıldı.

Kaymakam Öztürk, Okul Sütü Programının hem sağlık hem de ülke ekonomisine katkısı açısından önemli olduğunu belirterek, "Öğrencilere haftada 3 gün süt dağıtılacak. Süt sizin yaşlardaki çocuklarımızın sağlığı açısından son derece önemli bir gıdadır. Bu yüzden okul sütü dağıtımı kampanyasının çok önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakır da bu yıl ikinci dönem itibarıyla ilçe genelindeki okul öncesi ve ilkokul 1-4'üncü sınıflarda eğitim gören yaklaşık bin öğrenciye, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri okul sütü dağıtılacağını söyledi.

Kaynak: AA