Baharın Habercisi Leylekler İğdır'a Dönmeye Başladı

Baharın habercisi olarak nitelendirilen leylekler, havaların ısınmasıyla Iğdır'a dönmeye başladı.

Bu yıl soğuk hava nedeniyle sıcak iklim bölgelerine göç eden leylekler, son günlerde havaların ısınmasıyla Karakoyunlu ilçesi yolundaki elektrik direklerinin üstünde bulunan yuvalarına dönüş yapmaya başladı.

Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleklerin sıcak iklimleri sevdiklerini ve bundan dolayı soğuk yerlerde durmadıklarını söyledi.

Leyleklerin her yıl Iğdır'dan kışın bile göç etmediğini belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Yaşam alanı olan Aras havzası ve çevresini mesken tutan leylekler ılıman bir iklime sahip olan Iğdır'da kışın ekstrem bir durum arz etmesi ve sert bir kışın yaşanması nedeniyle buradan göç etmişlerdi ama son günlerde havaların ısınmasıyla leylekler ilimize dönmeye başladı.

Bu güzel hayvanları görmek bizi mutlu ediyor. Çünkü bu hayvanlar normalde burayı terk etmiyor. Beslenmeleri için yeterli su havzaları var. Aras Nehri, Karasu Nehri gibi önemli su havzaları var. Dolayısıyla bu nehirler bu hayvanların beslenmesi için yeterli oluyor. Bizde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü olarak, leyleklerin yuvalarını kontrol edip, yıkılan yuvalar varsa hemen gerekli çalışmaları yapacağız."
Kaynak: AA