Ak Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş,

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, belediyeciliğin kitaptan okumakla öğrenilemediğini, yaşanarak öğrenildiğini söyledi.

Ak Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş,

Tahsin Babaş, Şeker Fabrikası’nda işçilerle bir araya geldi. Fabrika çalışanlarına Kastamonu’ya yapmayı planladığı projeler hakkında bilgiler veren Tahsin Babaş, belediyeciliğin kitaptan okumakla öğrenilemediğini, yaşanarak öğrenildiğini kaydetti.

Kendisinin ise belediyecilik ile ilgili birçok konuyu yaşayarak öğrendiğini belirten Tahsin Babaş, “Belediyecilik, benim mesleğim haline geldi. 25 yıl belediyede çeşitli görevlerde bulundum. Belediyecilikte tecrübe sahibi oldum. Bu zaman zarfında sürekli kendimi geliştirdim. İlk önce KASKİ Müdürlüğü görevinde iken, ardından çalışkanlığım ve dürüstlüğüm nedeniyle Sayın Belediye Başkanımız Turhan Topçuoğlu tarafından KASKİ Müdürlüğü görevime ilaveten Fen İşleri Müdürlüğü görevine getirildim. Uzun zamandır her iki müdürlüğü de birlikte yürütüyordum. Bu, bana belediyecilik konusunda duyulan güvendir, bana gösterilen teveccühtür. Çalışkanlığım, bilgi ve tecrübemi bundan sonra da belediye başkanı olarak siz değerli Kastamonu halkı için kullanmak istiyorum” dedi.

“HER SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”
Belediye başkanlığının kendileri için kararlı, ciddi ve kutsal bir görev olduğunu belirten Tahsin Babaş, “Bu yüzden yapamayacağımız hiçbir projeyi sayın halkımıza vaat etmiyoruz. Söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin ve hazırladığımız her projenin sonuna kadar arkasındayım” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde İnebolu yolu üzerinde sadece Kırcalar Mevkisine kadar olan bölgeyi imara açabileceklerini ifade eden Tahsin Babaş, “Çünkü daha ilerisine kadar imara açılması durumunda hem insan sağlığı açısından, hem de sanayiciler açısından büyük risk taşıyor. Çünkü o zaman konut alanları Organize Sanayi Bölgesine çok yaklaşıyor. Sanayiden çıkan atıklar, insan sağlığını da tehdit edebilir. Bunu da hiç kimse istemez. Ayrıca sanayiciler, konut alanlarından uzak bir yerde faaliyetlerini sürdürmek istiyor. Aksi durumda buralara yatırım yapmak isteyen sanayiciler, şehrimize gelmez. Mevcut olanlar da zaten fabrikalarını şehir dışına taşımak zorunda kaldılar. Bu yüzden sanayi bölgelerine çok yaklaşmadan bir yere kadar imara izin vereceğiz” şeklinde konuştu.

“SON SÖZ HALKIMIZINDIR”
“Belediyecilikte, hizmeti mutlaka kaliteli vermek zorundasınız” diyen Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, “Bir evde vatandaşımız huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürüyorsa, o vatandaş belediyeden memnundur. Fakat bir kişi, evde suyu, tuvaleti gibi yerler bozulunca belediye aklına geliyorsa, o zaman oraya verilen hizmette bir eksiklik vardır. Belediyecilik anlamında yeteri kadar hizmet sunamamışsınız demektir. Bu yüzden vatandaşımıza evinde belediyeyi hatırlatacak bir olumsuzluk yaşatmamak gerekiyor. Bu, bizim belediyecilik bakımından asli görevimizdir. Bu görevimizi de inşallah 30 Mart’ta bize yetki verildiğinde en iyisiyle yerine getirip halkımıza daima kaliteli hizmet sunacağız” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’nun artık deneyecek şansının kalmadığını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “İşi ehline vermemiz gerekiyor. Artık şehir olarak ne deneyecek şansımız, ne de vaktimiz kaldı. Aksi takdirde Kastamonu’nun kaderiyle oynamış oluruz. Bu yüzden 30 Mart’ta çok iyi düşünüp, o şekilde karar vermemiz gerekiyor. Artık son söz halkımızındır.”
Kaynak: İHA