Rotary Kulübün’den Baskan Güzelbey’e Plaket

Zeugama Rotary Kulübü, yaptığı hizmetlerden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e ‘meslek hizmetleri’ ödülünü verdi.

Rotary Kulübün’den Baskan Güzelbey’e Plaket

Grand Otel’de düzenlenen Meslek Hizmetleri Ödül Töreni’ne; Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan da katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e ‘meslek hizmetleri’ ödülünü Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan verdi.

Ödül törenin açılış konuşmasını Zueugma Kulüp Başkanı Ferudun Eraup yaptı.

Yapılan açılış konuşması sonrası açıklama yapan Dr. Güzelbey, insanın bir hayat planın olması gerektiğini belirterek, “Bu planın yıllar öncesinde belli olması lazımdır. 90’lı yıllarda bir hayat planı çizmiştim 30 sene doktorluk yapacağım diye. 30 senenin sonu geldiğinde son 2-3 yılıydı. Ben bu işi bırakıyorum dediğimde hiç kimse inanmadı. Çünkü daha önce belediye başkanlığı yoktu. O zamanlar Gaziantep tarihinde en çok hasta bakan, en çok ameliyat yapan doktor olarak geçiyordum. Niye bırakıyorsun doktorluğu o zamanlar belediye başkanlığı yok gündemde ama bu bir plandır. İnsanlar hayatını planlamalıdır. Ben öyle bir plan yapmıştım. Sonra 2004 28 Mart öncesi yine çıktım dedim ki ben iki dönem belediye başkanlığı yapacağım. 10 sene, çünkü benim Gaziantep için hayallerim vardı ve 10 sene de bu işi gerçekleştirmek için yeterlidir. Gaziantep önemli bir sanayi şehri ama önemli bir sanayi şehri Gaziantep’in geçmişine baktığımız zaman bir kültürü görüyorsunuz. Bu İpek Yolu ile beraber önemi artan bir şehir olarak görüyorsunuz. Ama Gaziantep’i hiç kimse bir İpek Yolu şehri bir tarih şehri bir kültür şehri olarak tanımazdı. Bizi sanayimizle tanıyor. Lahmacunumuzla tanıyoruz. Baklava ve kebap ama bunlar bizim somut olmayan kültürel mirasımız. Bir de gerçek kültür mirası var. Bu bir tarafta Karkamış, dünyanın ilk barış antlaşmasının yapıldığı bir yer burası. Gaziantep’in kültürel varlıkların ortaya çıkması lazım. Bizi insanlar bizi kültür şehri olarak tanıması lazım dedik ve bunu başardığımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA