80’lik Mankenler Daphne Selfe’ye Taş Çıkardı

Sevgililer Günü etkinliği için podyuma çıkan 80 yaşındaki huzurevi sakinleri, "dünyanın en yaşlı süper modeli” olma unvanını elinde tutan Daphne Selfe’yi aratmadı.


Ünlü modacı Hüseyin Küçük, Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi’nde Sevgililer Günü kapsamında huzurevi sakinlerini podyuma çıkardı. Genç mankenler, bir süre sonra podyumu huzurevi sakinlerine bıraktı. Yaklaşık 10 metrelik podyumda birbirinden özel kıyafetleri başarıyla tanıtan yaşlılar, “dünyanın en yaşlı süper modeli” olma unvanını elinde tutan Daphne Selfe (83) ve Carmen Dell’Orefice (81) gibi isimlere taş çıkardı.

Podyumda yaşlıları yalnız bırakmayan eski manken Tuğba Özay ise şarkılarıyla podyumu renklendirdi. Yaşlılarla dans edip doyasıya eğlenen Özay, 37 yaşını da etkinlikte pasta keserek kutladı.

Sevgililer Günü haftasında farklı bir etkinlik planladıklarını söyleyen modacı Hüseyin Küçük, “Huzurevinde yaşayan sakinleri podyum dünyasıyla bir nebze tanıştırmak istedim. Çok da başarılı olduklarına inanıyorum. Kadın olmayı hiçbir zaman elden bırakmamışlar, bunu görebildim. Çok güzeldi” diye konuştu.

81 yaşında ilk defa podyuma çıktığını söyleyen Nazide Gönen, yaşından dolayı mahcubiyet hissettiğini ve heyecanlandığını söyledi.

82 yaşındaki Sebile Öztürk ise, “1951 senesinde ilk podyumuma Belgin Doruk ile birlikte çıkmıştım. Ondan sonra çıkmadım. Bu da ikinci podyuma çıkışım oldu” dedi.

Bu etkinliklerin her zaman yapılması gerektiğini söyleyen Tuğba Özay, “Doğum günümde değerli büyüklerimle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Onlara şarkılarımı seslendirdim, birlikte dans ettik, çok güzeldi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA