Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu, Eceabat'ta Sahne Aldı

Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu, Eceabat'ta sahne aldı.

Necip Fazıl Kısakürek'in "Para" adlı oyunu, Eceabat Belediye Sosyal Tesisleri'nde halka açık ve ücretsiz olarak sahnelendi.
Oyunun yönetmeni Abdülkadir Katra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tutkular ahlakı öldürür sloganı ile bu oyunu hazırladıklarını söyledi.

Organizasyon için Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'dan büyük destek aldıklarını belirten Katra, "Bizleri Eceabat'ta çok güzel misafir eden Eceabat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Umarım gelecek yıl Eceabat'ta yeni bir kültür merkezi ile halkımıza ulaşarak tiyatrosever bir nesil oluşturmak için canı gönülden çalışırız. Bu vesile ile rahmetli üstad Necip Fazıl Kısakürek'i saygı ve sevgilerimle anıyorum'' dedi.

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ise "Günümüzde paraya tapan, çıkarcı anlayışın çeşitli yönlerini gözler önüne seren tiyatro oyununu başarı ile sunan Çanakkale Sanat Tiyatrosu yönetmeni ve oyuncularına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki yıl fiziki şartları daha uygun bir tiyatro salonunda faaliyetler sunmayı Allah bizlere nasip eder" diye konuştu.

Vatandaşlar oyunun sonunda tiyatro ekibini ayakta alkışladı.
Kaynak: AA