Motosikletle 10 Ülkede 22 Bin Kilometre Yol Katetti

Bodrumlu motosiklet tutkunu iş adamı, motosikletiyle yaklaşık 3,5 ayda 10 ülke gezerek 22 bin kilometre yol katetti.

Bodrum'da mobilya mağazası işleten Namık Kemal Başbay, yaklaşık 3,5 ay önce motosikletiyle yola çıktıktan sonra İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Myanmar, Tayland, Kamboçya, Malezya, Singapur ve Vietnam'ı gezdi.
Hiç dil bilmemesine rağmen 103 günde 10 ülke dolaşan Başbay, turunu tamamlayarak ilçeye döndü. Bodrum Belediye Meydanı'nda ailesi ve sevenleri tarafından karşılanan Başbay, yaşadığı yolculuktan çok keyif aldığını dile getirdi.
Başbay, "22 bin kilometre yol yaptım. Macera, heyecan, gerilim ve stres dolu dakikalar da yaşadım. Her şeye rağmen çok güzel 103 gün geçirdim" dedi.

Hindistan'da 5 bin 600 metre rakıma çıktığını ifade eden Başbay, "Orada 10 gün önce sel baskını olmuş, yüzlerce kişi ölmüş, çok sayıda da kayıp vardı. Korkunç bir yerdi, anlatılamaz. Çok büyük bir macera yaşadım" diye konuştu.

- "Yes", "No", "No problem" gibi kelimelerle idare etti
Başbay, gittiği bölgelerde dil bilmediği için bazı sıkıntılar yaşadığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece 'Yes', 'No', 'No problem', 'OK' kelimelerini biliyorum. Bunlarla idare ettim. Sınır geçişlerinde dil bilmediğim için sıkıntılar oldu, mesela form doldururken. Vücut diliyle bir şekilde çözdüm. Çok güzel şeyler yaşadım. Düğünleri çok güzeldi. Hindistan çok kötü bir yerdi. Pakistan'da problem yaşadım. Çatışmaların yaşandığı bölgeye yakın bir otelde konakladım. Eskortlar eşliğinde zaman geçirdim. Bu yolculuğa hobi amacıyla çıktım."
Bu turun kendisine 25 bin dolara mal olduğunu ifade eden Başbay, bundan sonra 40 bin kilometrelik Latin Amerika turunu hedeflediğini dile getirdi.
Başbay, 12 Aralık Cuma günü ilçedeki bir otelde toplantı düzenleyerek anılarını paylaşacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA