MGK'ya da paralel kulak

Kriptolu telefon ihanetinde yeni detay ortaya çıktı. 17-25 Aralık darbe girişimlerinin sonucunu görmek isteyen paralel yapının 22 Aralık'ta MGK'nın kriptolu telefonunu da dinlemeye aldığı belirlendi

MGK'ya da paralel kulak
Devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonların paralel yapı tarafından dinlenmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, Milli Güvenlik Kuruluna (MGK) ait kriptolu telefonun 22 Aralık 2013 günü kayıt altına alınmaya başlandığı tespit edildi. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık tarafından yürütülen soruşturmada paralel yapının, 17 Aralık operasyonu sonrasında devletin zirvesinin bu darbe girişimine nasıl tepki vereceğini öğrenmek ve 25 Aralık darbesini gerçekleştirmek için MGK'nın kriptolu telefonunu 22 Aralık 2013 tarihinde dinlemeye aldığı belirlendi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN KURNAZ TAKTİKLER

MGK'nın telefonu dinlemeye alındıktan 4 gün sonra da, 26 Aralık tarihli MGK toplantısı yapıldı. Dinlemenin MGK toplantısı sırasında da devam ettiği belirlendi. TİB casuslarının fark edilmemek için farklı yöntemler denediği de ortaya çıktı. Dikkat çekmemek için bir telefon üzerinden tam 21 ay dinlenen Tayyip Erdoğan'ın 4 ayrı telefon üzerinden 42 giriş yapılarak aylarca dinlendiği ortaya çıktı.