İlkbahar’dan Akgül’e Ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ve Genel Müdür Yardımcısı Turay Aksoy’u makamında kabul etti.

İlkbahar’dan Akgül’e Ziyaret
Halk Ekmek fabrikasının kapasite ve çalışmalarını Akgül ile paylaşan İlkbahar, ekmek ve suyun insan hayatındaki yeri ve önemine dikkat çekti. Halk Ekmek fabrikalarının esas amacının halka kaliteli ve ucuz ekmek temin etmek olduğunu vurgulayan İlkbahar, son teknoloji makinelerle üretime devam ettiklerini belirtti.

Halkın menfaatlerinin her şeyden önce geldiğini kaydeden İlkbahar, “Bizim için halkımızın menfaati önce gelir. Şu anda üretilen ekmeğin gramajı ve kalitesi halkımız tarafından takdir ediliyor. Başkentliler çok şanslı. Hem kaliteli, hem de hijyenik ortamda üretimi yapılan bir işletmeye sahipler” dedi.


DÜNYADA İNSANLAR AÇ İKEN İSRAF OLMAMALI
Ekmeğin alın terinin en somut karşılığı olduğunu belirten Akgül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülke genelindeki ekmek israfı konusuna dikkat çekti. İsrafı önlemek için her ailenin tüketeceği kadar ekmek alması gerektiğini kaydeden Akgül, “Yerde ekmek bulsak öpüp başımıza koyan bir milletiz. Kazandığımız maaşa ekmek parası deriz. Dünyada binlerce insan aç iken bizlerin ekmeği israf etmemiz çok yanlış. Tüketeceğimiz kadar ekmek satın almalı ekmeği asla çöpe atmamalıyız” dedi.

Akgül, halk ekmeğin özellikle dar gelirli vatandaşların kazancının cebinde kalmasını sağlamanın yanı sıra kalite ve temizliğe de büyük önem vererek, halka hizmet verdiğini söyledi

Kaynak: İHA