Giresun Belediyesi Yeni Su Kuyuları Açıyor

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kentte içmesuyu sorunu yaşanmaması için yeni su kuyuları açma adına proje başlattıklarını söyledi.

Aksu, yaptığı açıklamada, kente halen 3 ana bölgede bulunan 17 kuyudan içmesuyu sağlandığını belirtti.

Önümüzdeki dönemlerde içmesuyu sorunu yaşanmaması adına yeni içmesuyu kuyuları açmak için proje geliştirdiklerini ifade eden Aksu, "Giresun şehir şebekesine Duroğlu mevkisinden 2, Batlama mevkisinden bir olmak üzere 3 ana merkezde bulunan 17 kuyudan saniyede 550 litre içmesuyu sağlıyoruz. Bu kuyulardan kentin içmesuyu ihtiyacı rahatlıkla karşılanıyor ancak ileride yaşanabilecek soruna karşı merkeze bağlı Ülper köyünde yeni kuyular açılması için çalışma başlattık. Şu anda sondaj çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yeni kuyular sayesinde Giresun'un yıllarca içmesuyu sorunu yaşamayacağına işaret eden Aksu, "Ülper köyünde yapılan çalışma kapsamında içme suyu için yeni kuyular yapılacak. Sondaj çalışmasına başlanan birinci kuyudan saniyede 40 litre su elde edilecek, ikinci kuyu ile saniyede 80 litre su üretimi mevcut sisteme ilave edilecek. Yeni kuyuların devreye girmesiyle Giresun'un on yıllık ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Ayrıca yaz döneminde yaşanan su sıkıntıları da ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA