Burdur 2. Osb, Şubat Ayında Tamamlanacak

Burdur'da yapımı süren 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmalarının şubat ayında tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Vali Hasan Kürklü, Burdur Sanayi Ticaret Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik ve Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ile yapımı süren 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde inceleme yaptı.
Kürklü, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 2. OSB çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Kürklü, bölgede ara yolların yapımına başlandığını, bu çalışmanın ardından su hatları ve kanalizasyon çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Bölgede kalan bazı derelerin ıslah edileceğini, bu konuda DSİ Bölge Müdürlüğü ile en kısa zamanda görüşeceklerini anlatan Kürklü, "Hava şartlarının müsait olması durumunda alt yapı çalışmalarının şubat ayına kadar bitirilmesi planlandı. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından 2. OSB alanını diğer yatırımcıların hizmetine sunacağız" dedi.

Yusuf Keyik ise karşılaşılan sıkıntıları süratle çözerek 2. OSB'yi en kısa sürede yatırımcının emrine vermeye çalıştıklarını bildirdi.
Burdur'un teşvikte 3. bölgede yer aldığını belirten Keyik, "Organize Sanayi Bölgesinde yapılan yatırımlar 4 ve 5'inci bölge yatırımları niteliğinde teşvik alacaktır. Yatırımcımızın bir an evvel bu teşvikten yararlanarak yatırımını gerçekleştirmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA