Senegal’e Ebola Salgını İle Mücadelede Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal’de Sağlık Bakanlığı tarafından ebola salgını ile mücadele merkezi olarak belirlenen Dakar Fann Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Senegal’e Ebola Salgını İle Mücadelede Tıbbi Malzeme Desteği

TİKA, Senegal’de gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Senegal’de özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA, Senegal’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve Sağlık Bakanlığı tarafından ebola salgını ile mücadele merkezi olarak belirlenen Dakar Fann Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteğinde bulundu. Temin edilen tıbbi malzemeler, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Fann Hastanesi’nde düzenlenen teslim törenine, TİKA Dakar Koordinatörü Anıl Ertekin, Hastane Başhekimi Lamine Fall ve Senegal Sağlık Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Başhekim Fall, verilen destek için şükranlarını sunarken, TİKA ile olan işbirliklerinin uzun bir süredir devam ettiğine dikkat çekti. TİKA tarafından daha önce Fann Hastanesi Acil Servisi’nin tefrişatının gerçekleştirildiğini ve hastaneye iki adet ambulans desteğinde bulunulduğunu ifade eden Fall, ihtiyaç duyulan her noktada TİKA’nın hastaneye destek verdiğini kaydetti.

TİKA Dakar Koordinatörü Ertekin ise, Senegal tarafından ebola ile mücadele çerçevesinde yürütülen başarılı çalışmalara destek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, TİKA olarak ebola salgını ile mücadele kapsamında Senegal haricinde Gambiya, Sierra Leone, Gine, Liberya ve Benin’e de ekipman desteğinde bulunduklarını ifade etti

2013 yılında Gine’de başlayan ve kısa sürede bölge ülkelerine yayılan ebola virüsü salgını sonucu Senegal’de bugüne kadar 1 kişi ebola virüsüne yakalandı. Hastanın tedavisi Fann Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilmekle beraber, salgının yaşandığı bölge ülkelerine yakınlığı ve bölgesel ticari faaliyetlerin merkezi olarak Senegal halen ebola salgını tehdidinin en yoğun yaşandığı ülkelerden biri olarak kabul ediliyor

Kaynak: İHA