CHP'li Nur Serter'den tartışılacak açıklamalar

"İkna odalarının mucidi" CHP'li Nur Serter, Osmanlıca tartışmalarıyla ilgili olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

CHP'li Nur Serter'den tartışılacak açıklamalar
CHP'li Nur Serter'den tartışılacak açıklamalar
Başörtülü öğrencilerine üniversite kapılarını kapatan 'ikna odaları' 28 Şubat post-modern darbe sürecinin en büyük zulümlerinden biri olarak tarihe geçen Nur Serter, yine tartışılacak açıklamaların altına imzasını attı.

CNN Türk ekranlarında Mirgün Cabas'ın konuğu olan CHP Milletvekili Nur Serter "3 yaşındaki bir çocuğa cennet ve cehennem anlatıldığını düşünebiliyor musunuz?" dedi.

19. Milli Eğitim şurası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP milletvekili Nur Serter, şuranın Milli Eğitim Şurasından, din istismarı şurasına dönüştüğünü iddia etti. Programda Eğitim-Bir-Sen'i kastederek iktidarın tetikçiliğini yapan sendika ifadesini kullanan Serter şu ifadeleri kullandı:

CUMHURİYETLE HESAPLAŞIYORLAR
“Amaç harf devrimine karşı bir tavır sergilemektir. Cumhuriyet ve laik düzenle hesaplaşmak amacıyla Osmanlıca gündeme getirildi. Yüz yıl geride kalan ve kullanılmayan harflerin gündeme getirilmesinin amacı Arap alfabesini geri getirmek ve cumhuriyetle hesaplaşmaktır.”

3 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞA CENNET VE CEHENNEM ANLATILIR MI?

4+4+4 sisteminin de Eğitim-Bir-Sen'in hazırladığı rapor doğrultusunda kabul edildiğini söyleyen Serter, “4+4+4 de malum sendikanın hazırladığı raporla yapıldı. Malum sendika iktidarın tetikçiliğini yapıyor. 3 yaşındaki bir çocuğa cennet ve cehennem anlatıldığını düşünebiliyor musunuz? Çocuklarımızın geleceğini kısır oy alma ve geride kalmış bir anlayışın dayatıldığının acısını hissederek konuşuyorum.” ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE