Gölcüklü Köylüler Altın Madenine 'hayır'Dedi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde son günlerin gündemini oluşturan altın madeni işletme girişimi haberleri, doğa yürüyüşü ile protesto edildi.

Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu tarafından (Havza-Plat) Ödemiş’in Zeytinlik 'Gölcük' beldesinde düzenlenen Altın Madenine Hayır Doğa yürüyüşü bugün büyük bir katılımla yapıldı. Belde meydanındaki köy muhtarının kahvesinde toplanan çok sayıda vatandaş altın madeni aranmak için izin istenen Oğuzlar köyü üzerinde bulunan bölgeye yürüdü. Köylülerle çocukların da katıldığı yürüyüş harmandalı oynayarak sona erdi.

Havza-Plat Sözcüsü Özkan Akgün, yürüyüşün sonunda yaptığı basın açıklamasında, Küçükmenderes havzasının ülke ekonomisi için tarihi, turistik ve tarımsal değeri bulunduğuna dikkati çekerek bölgede yaşayan vatandaşlar olarak bu tür girişimlerin her zaman karşısında duracaklarını söyledi.

Yaklaşık 2 km’lik patika yoldan maden aranması için izin istenen bölgeye yürüyen vatandaşlar sık sık ‘Gölcük’te altın madeni istemiyoruz’ sloganları attı.

Çevre köylerin muhtarları ve Ödemiş’teki çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyelerinin destek verdiği doğa yürüyüşünün güzel bir duyarlılık oluşturduğunu söyleyen Zeytinlik Köyü Muhtarı Ferit Aynalı, “Toprağımız, suyumuz ve havamız değerlidir. Bu bölgede kesinlikle altın madeni istemiyoruz ve her zaman bu tür girişimlerin karşısında duracağız” dedi.

Kaynak: İHA