Eyüp'te Laf Atma Cinayeti Güvenlik Kamerasında

Eyüp’te, iki kız kardeşe yoldan geçen otomobildeki şahısların laf atması üzerine, kızların arkadaşları ile laf atan kişiler arasında çıkan kavga sonucunda bir kişi bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Gençlerin, tekme ve tokatlı kavga anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olay, 13 Kasım tarihinde saat 23.30 sıralarında Eyüp’te meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet G. ve Cem D. adlı 2 genç, akşam saatlerinde kardeş olan 2 kız arkadaşlarını evlerine bırakmak için yola koyuldu. Bu sırada yoldan geçen otomobilin içerisindeki Yasin ve Onur K. adlı 2 kardeşten biri, kızlara laf attı. Bunun üzerine Ahmet G. ve Cem D., kız arkadaşlarını eve bıraktıktan sonra laf atan şahısları bulmak için peşlerine düştü. 2 kardeş geri döndükleri sırada yol üzerinde laf atan şahıslarla karşılaştı. Önce sözlü olarak başlayan tartışma, bir anda tekme ve tokatlı kavgaya dönüştü. Uçan tekmelerin havada uçuştuğu kavgada iddiaya göre Ahmet G., cebinden bıçak çıkararak kızlara laf atan 19 yaşındaki Yasin K.'yi bıçakladı. Aldığı bıçak darbeleriyle yaralanarak yere yığılan genç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Onur K. de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Kavganın ardından olay yerine gelen Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini toplayarak incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda ekipler, laf atıldığı iddia edilen 2 kız kardeşin eşkalini belirledi. Ardından ekipler, olayın olduğu cadde üzerinde beklemeye başladı.

Bir süre caddede bekleyen ekipler, işe gittikleri sırada yoldan geçen 2 kız kardeşi durdurarak ifadelerine başvurdu. Kız kardeşlerin verdikleri ifade doğrultusunda Ahmet G. ve Cem D. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şahıslar cadde üzerindeki kaldırıma gelerek birbirlerine tekme ve tokatla saldırıyor. Kısa bir süre birbirinden ayrılan şahıslar daha sonra tekrar yan yana gelerek birbirlerine vurmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA