Bakan Elvan Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Biz de masa başı siyaseti olmaz saha siyaseti olur, biz de salon siyaseti olmaz meydan siyaseti olur.

Biz de vaat etme siyaseti olmaz icraat siyaseti olur. Söz verme değil verdiği sözü yerine getiren bir anlayış olur” dedi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresine katıldı.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede partililere seslenen Bakan Elvan, “Biz de masa başı siyaseti olmaz saha siyaseti olur, biz de salon siyaseti olmaz meydan siyaseti olur. Biz de vaat etme siyaseti olmaz icraat siyaseti olur. Söz verme değil verdiği sözü yerine getiren bir anlayış olur. Bunu sizler gördünüz. Kayıp yıllarını gördünüz bizde kayıp yılların telafisi için siyasete soyunduk. Eserleri sizler görüyorsunuz. Onun için Türkiye gelişiyor, büyüyor, kalkınıyor. Onun için Türkiye’de huzur ve istikrar var. Milletin dediği oluyor. Buna kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir” dedi.

"MODERN, POST MODERN HER TÜRLÜ DARBE GİRİŞİMLERİNE PABUÇ BIRAKMADIK"
Ereğli’nin geçmişi, potansiyeli ve insan haritasıyla Türkiye’nin bir özeti olduğun vurgulayan Bakan Elvan, “Hiçbir zorluk, hiçbir güçlük bu güzel şehrimize engelde, mazerette olamaz. Karaman, Aksaray ve Niğde üçgeninde sıkışmış Ereğli’nin potansiyelinin farkındayız. Ereğli’yi batı-doğu ve batı-güney koridorlarında bölünmüş yollarda merkez şehir yapıyoruz. Çevre yolu için alt geçit sözümüzün arkasındayız. Altyapı eksiğini ulaştırma sektöründe teker teker gerçekleştireceğiz. Karayolu ve demiryolunda Ereğli’yi, Ereğli ekonomisini denizle buluşturuyoruz. Hızlı tren projesi başladı.

Çalışmalar devam ediyor. Karaman, Ereğli ve Ulukışla hattının ihalesini yaptık. En son değerlendirmeler yapılıyor. Yılbaşından öncede çalışmalara başlamış olacağız” diye konuştu.

Küçük bir yatırım için artık Ankara’ya gidilmesine gerek kalmadığını ifade eden Bakan Elvan, “Artık devlet, hükümet ve milletle bütünleşti. Sizin talebiniz ne ise bu talepler anında bize ulaşır. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız, milletvekilimiz sizlerin sorununu bizati bize aktarıyorlar. Artık her yer şantiyeye döndü. Araçların geçmediği dar yolları yüksek standartlı yollar haline getiriyoruz. AK Parti İktidarı ülkeyi demir ağlarla örüyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında demiryolu yatırımlarının olduğunu görüyoruz. İsmet İnönü’nün işbaşına gelmesinden sonra 2003 yılına kadar Türkiye demiryolu yatırımı görmedi. Ama biz sanayicimizin rekabet gücünün artırmak, yolcularımızın daha hızlı ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla demiryolu yatırımlarına hız verdik ve önümüzdeki dönemde daha da hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

İktidarları döneminde karşılarına çıkan engellerle mücadele ettiklerine de dikkat çeken Bakan Elvan, “Yolumuza çıkan çetelerden korkumuz olmadı, tehditlerden korkumuz olmadı, modern, post modern her türlü darbe girişimine pabuç bırakmadık. 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerinde kapalı kapılar arkasında ağzı sulanarak bu Erdoğan’ı nasıl alt ederiz hesabını yapan işi kirli, niyeti kirli, nefesi kirli, duası kirli, beklentisi kirli işbirlikçilerine Türkiye düşmanlarına pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Millet iradesine, sizin iradenize gölge düşürmedik ve bundan sonra da düşürmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, konuşmasının ardından kongrenin hayırlı olmasını diledi.

KONGREYE TEK ADAY OLARAK GİREN İBRAHİM BÜYÜKTORUN İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ
Divan heyetinin oluşturulması ve divanın teşekkülünün ardından Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Evren Nas, emaneti teslim aldıktan sonra bir Yerel Seçim ve bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi atlattıklarını belirterek, bu seçimlerinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ereğli’den Konya’ya ve Türkiye’ye güçlü bir ses verdiklerini kaydetti.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, göreve geldikleri günden bugüne kadar Ereğli Belediyesinin yürüttüğü hizmet faaliyetlerinden bahsederek, piyasa borcu 13 trilyonu bulan bir belediye teslim aldıklarını lakin hizmetleri layığı ile yerine getirebilmek adına gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Siyasete girdikten sonra siyaset arenasına iki genç isim kazandırdığını söyleyerek sözlerine başlayan AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da, bu isimlerden birinin Evren Nas, bir diğerinin ise İbrahim Büyüktorun olduğunu bildirdi. Siyasette öğrencisi olan Evren Nas ile İlçe Başkanlığı sürecinde büyük bir uyum ve titizlikle çalıştıklarının altını çizen Zorlu, şimdi ise bir diğer öğrencisi olan İbrahim Büyüktorun ile çalışacaklarını dile getirdi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Evren Nas ve Yönetimine teşekkür ederek, yeni yönetime gelen İbrahim Büyüktorun ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.

Kongere, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Konya Milletvekilleri Cem Zorlu, İlhan Yerlikaya, Gülay Samancı, Mustafa Kabakcı, Harun Tüfekci, Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Baloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Başkan Yardımcıları, Eski Milletvekilleri, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, çok sayıda davetli ve delegeler katıldı.

Öte yandan, yapılan ilçe kongresine tek aday olarak giren İbrahim Büyüktorun İlçe Başkanlığına seçildi

Kaynak: İHA