Sağlık Sen’den 112 Çalışanlarına Müjde

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A.

Sağlık Sen’den 112 Çalışanlarına Müjde
Baki Karaer, Sağlık-Sen’in girişimleri sonucu 112 Acil Servis çalışanları için yeni kazanımlar elde edildiğini belirtti.


Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar ile görüştü. Görüşme sonrası 112 çalışanlarına müjde çıktı. Ambulans kaskoları tek seferde ve merkezi ihale ile gerçekleştiriliyor. 112 personeline yemek parası ve yeni kıyafetler geliyor.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar’la yaptığı görüşme sonrası, 112 çalışanlarının beklediği önemli düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Ambulansların kasko sisteminin daha önce düzensiz işlediğini ve bu durumun önemli mağduriyetlere yol açtığını kaydeden Karaer, bundan sonraki sistemde kasko ihalesinin merkezi olarak yapılacağını ve herhangi bir can kaybı durumunda kasko sözleşmesi kapsamında en az 200 bin TL’lik kasko teminat bedelinin kasko tarafından karşılaşacağını kaydetti.

Çalışma koşulları nedeniyle yemek hakkını kullanamayan 112 çalışanlarına yemek ücretinin nakden ödenmesi konusunda gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade eden Karaer, kıyafetlerin yenilenmesi ve her yıl düzenli şekilde çalışanlara dağıtılması konusunda da çalışmaların tamamlandığını aktardı.

Karaer, 112 çalışanlarına önceki toplu sözleşmede özellikli birim katsayısından faydalanma ve nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmesi müjdesi verdiklerini müjdeleyerek, “Önümüzdeki dönemde çalışanlarımıza yıpranma payı müjdesini vermek istiyoruz. Bu konunun çalışmaları da sürdürülüyor. En kısa zamanda sonuçlanması için çalışıyoruz” dedi.

“ŞEHİTLİK” KAVRAMI YENİDEN GÜNDEME GELDİ
Sağlık-Sen’in toplu sözleşme talepleri arasında yer alan “Görevi esnasında ve görevi sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit, ailelerinin şehit ailesi ve şehit yakını” gibi değerlendirilmesi konusunu tekrar gündeme getirdiklerini açıklayan Baki Karaer, Sağlık Bakanlığı’nın konu ile ilgili bir çalışma yaptığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri arasında bu konu ile ilgili bir görüşme yapıldığını kaydeden Karaer, yakın zamanda bu konunun da çözüme kavuşacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA