(özel Haber) Hurdacıdan Örnek Davranış

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kendisine satılan Atatürk büstünü satın alıp onaran hurdacı, büstü Atatürkçü Düşünce Derneğine bağışladı.

(özel Haber) Hurdacıdan Örnek Davranış
Duyarlı hurdacıya İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

İskenderun İlçesinde hurdacılık mesleği ile uğraşan Murat Askay’a ilçede hurda toplayan bir kişi tarafından Atatürk büstü getirildi.

Parası ile Atatürk büstünü satın alan hurdacı Murat Askay, yeniden onardığı Atatürk büstünü İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneğine vermeye karar verdi. Yaptığı araştırma sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ali Akyol’a ulaşan hurdacı Askay, Atatürk büstünün değerlendirilmesini istedi. Duyarlı hurdacıyı dernek yönetimi adına teşekkür plaketi ile ödüllendiren Akyol, “Arkadaşımız ilçemizde hurdacılık mesleği ile uğraşıyor. Kendisine bir Atatürk büstü getiriliyor. Sağ olsun arkadaşımızda Atatürk büstünü herhangi bir kurumda değerlendirmemiz üzere bizlere ulaşıyor. Duyarlı davranışından ötürü bu arkadaşımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıllardır hurdacılık mesleği ile uğraştığını ancak ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığını anlatan Askay ise “Daha önce böyle bir durum ile karşı karşıya kalmadım. Karşılaşsaydık bugün yaptığımı yine yapardım” dedi.

Kaynak: İHA