Muğla Valisi Çiçek, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile buluştu.

Çiçek, Muğla Valiliği tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Muğla'da göreve başlayalı 2 ay olduğunu, bu sürede 13 ilçeyi gezerek kenti tanımaya ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştığını söyledi.

Muğla'nın hem dünya hem de ülke turizmi için önemli bir merkez olduğunu belirten Çiçek, kentte görev yapan basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Özveri ile görevini yapma gayretinde olan basın mensuplarına çalışmalarında destek olacaklarını belirten Çiçek, hizmetlerin yürütülmesinde katılımcılığı, şeffaflığı ve ortak aklı ön planda tutacaklarını ifade etti.

Çiçek, amaçlarının bölgeyi tanıyıp mevcut projeleri tespit ederek projelerin hayata geçmesi için çalışma yürütmek olduğunu belirterek, "Projelerde Muğla insanının refah seviyesinin artması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Boşuna zaman harcamayacağız. İlçelerimizde hangi projeler başarılı, hangi projeler yapılıyor ve hangi projeler bitmiştir bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunun için valiliğimiz proje merkezinde yeniden yapılanma sağladık" dedi.

Bugüne kadar kurumların birbiriyle örtüşen projelerde birbirlerinden ayrı hareket ettikleri için başarı elde edemediklerini anlatan Çiçek, bu anlamda katılımcılığı sağlayarak ortak akılda buluşan projeler üretmek istediklerini dile getirdi.
Çiçek, tek düşüncelerinin ortak akıl ile Muğla'nın en iyi duruma gelmesi olduğunu ve bu amaç için çalışacağını belirtti.

- "Yatağan'da ortak akıl kazandı"
Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyit İşletmesi'nin özelleştirilmesinin ardından Tes-İş ve Maden-İş Sendikasına bağlı işçilerin sürdürdüğü eylemin sona erdiğini ve burada ortak akılla yürütülen çalışmaların değer kazandığını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:
"Yatağan'da işçiler 445 gündür mücadele ediyordu, 'Biz burayı vermeyiz, yakarız, yıkarız' deniliyordu. Biz dedik ki 'Diyalogdan kopmayın. Ne işçinin hakkı, ne de oranın üretiminin durmasına hiçbir zarar olmadan masaya oturulacak ve anlaşılacak' şeklindeki bir anlayışı sabır ile bekledik. Bir taraftan güvenliği sağlarken, diğer taraftan diyalog mekanizmalarını kurduk. Arka planda bizler sürekli Ankara, işveren ve sendikalar ile görüşerek, işçinin hakkını koruyarak bugün bu iş güzel bir şekilde sonuçlandı. Tahriklere kapılmadan diyalog kapısını sürekli açık tutarak, bazı marjinal gruplara fırsat vermedik. O marjinal grupların kötü emellerine mani olduk. Muğla'da her şeyi diyalog ile çözüme kavuşturmak için yapılan çalışmalar olduğu sürece her şey iyi ve güzel olur."
Toplantıda, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kaytan ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş Vali Çiçek'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Muğla'da basın mensuplarının uyum içerisinde çalışmalarını yürüttüklerini anlattı.
Kaynak: AA