Eceabat'ta Ev Pansiyonculuğu Kursuna Yoğun İlgi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Eceabat ilçesinde düzenlenen ev pansiyonculuğu kursu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğünün düzenlediği pansiyonculuk kursunu Eceabat Halk Eğitim Merkezi'nde açtıklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, kursa 45 kişinin katıldığını belirtti.

Daha önceki dönemlerde 300 kursiyerin bu kursa katılarak belge aldığını hatırlatan Dokuz, kişiyi memnun etme, konaklama ve ağırlamanın en zor unsurlardan birisi olduğunu, eğitim ile müesseselerin nitelikli bir hale getirilmesiyle kişi memnuniyetinin de artacağını söyledi.

Dokuz, bu tür kursların sayısını arttırmayı planladıklarını belirterek, "İlgili birime bağlı uzman öğretmenler vasıtasıyla turizm bölgeleri olan noktalarda yılın belirli süreçleri içerisinde gelen talepler doğrultusunda bakanlığımızın izinleriyle müdürlüğümüzce bu kursları açıyoruz. Yöre halkının geçimine büyük katkı sağlayacak kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize ve uzman öğretmenlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

Kursiyerlere usta öğretici Pınar Tokgöz tarafından uygulamalı olarak ev pansiyonculuğunda çalışan personelin görev ve sorumlulukları, kişisel görünümü ve hijyen konularında eğitim verildi.

Kaynak: AA