Büyükşehir'den Manavgat Altyapısına 72 Milyon Liralık Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, ASAT'ın 2015 yılı için ayrılan bütçesinden Manavgat'ın altyapı için alacağı pay, 72 milyon liradır. Bu, Büyükşehirimizin Manavgat'a gösterdiği önemi göstermektedir" dedi.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesinin toplam yatırım bütçesinin 300 milyon lira olacağını söyledi.

Bu bütçeden Manavgat'ın hak ettiği payı alacağını belirten Şahin, "ASAT'ın 2015 yılı için ayrılan bütçesinden Manavgat'ın altyapı için alacağı pay, 72 milyon liradır. Bu, Büyükşehirimizin Manavgat'a gösterdiği önemi göstermektedir" dedi.

Şahin, Manavgat'ta arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılacağını, Titreyengöl'de kanalizasyon ve içme suyu hattı, Kızılot, Sarılar, Hatipler, Ilıca ve Evrenseki'de kanalizasyon şebekesi yapılacağını, Manavgat Şelalesi'nden su deposuna kadar asbestli basınçlı boruların değiştirileceğini, yağmursuyu ve derin deniz deşarjının hayata geçirileceğini bildirdi.
Geçen sezon yaşanan arıtma sorununun 2015 yılında çözüme kavuşturulacağını ifade eden Şahin, arıtmalara 50 bin metreküplük ilave yapılacağını açıkladı.

Bazı turizm tesislerinin atık sularını derelere bıraktıklarını tespit ettiklerini belirten Şahin, şöyle konuştu:
"Bundan sonra otellerin derelere atık su bırakmalarını engelleyeceğiz. Manavgat'a kimsenin kötülük yapmaya, hiç kimsenin Manavgat'ın değerlerini har vurup harman savurmaya hakkı yok. Geçen yıl 3 otel tespit ettik ve haklarında büyük cezalar kestik. Bu yıl asla buna müsaade etmeyeceğiz."
- Asfalt tesisi kurulacak
Büyükşehir Belediyesinin Manavgat'a asfalt tesisi kuracağını da anlatan Şahin, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Antepe tarafından kurulacak sıcak plent tesisiyle Antalya'nın doğu ilçelerinin ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.
Şahin, su ücretlerinin Antalya merkezdeki ilçelerde 2,25 lira Manavgat'ta ise 1,1 lira olduğunu, köylerde de ilçe fiyatının yüzde 25'i olacak şekilde ayarlama yakıldığını söyledi.

Şahin, "Yani Manavgat ilçemiz, su fiyatlandırmada en düşük olan 3. derece ilçeler fiyatlandırma kategorisine alındı" dedi.

Ekim ayında yaşanan su baskınını da hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:
"Irmak yükselmediği, akan suyun debisinin taşkın boyutlarına ulaşmadığı bir durumda sel felaketinden bahsedemeyiz. Ortada bir su baskını var. Sebebi de bir saatte ırmağa gidecek suyun, 8-10 saat ilçe merkezinde kalması. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bu durumun bir daha yaşanmasının önüne geçeceğiz. 10 saatlik yağış sebebiyle Naras Barajı'nda 5 milyon metreküplük bir artış olmuştur. Eğer Naras Barajı olmasaydı yaşayacağımız felaketin büyüklüğünü tahmin bile edemezdik."
Kaynak: AA