Bursa'da Kentsel Dönüşüm Projesi

Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), "Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm" konulu toplantı düzenledi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, BURFAŞ Doburca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ve kentte inşaat sektörüne yatırımlarıyla yön veren çok sayıda İMSİAD üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Mescioğlu, Bursa'daki kentsel dönüşümü önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bursa inşaat sektörü temsilcileri olarak Bursa'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarını Bursalı firmaların üstlenmesini, hem kent ekonomisi hem de doğru ve nitelikli sonuçlar almak adına önemsiyoruz ve arzu ediyoruz. Bu açıdan belediyelerimiz olarak sizlerin, daha önceki kötü uygulamaları göz önünde bulundurarak şehri tanıyan, yatırımını bu şehre yapan, bu şehirde yaşayan ve şehrin değerlerini gözeten firmalarla kentsel dönüşümde yol almanızı diliyoruz."
Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı sunum gerçekleştiren Edebali ise şu değerlendirmelerde bulundu:
"İMSİAD'ın kentsel dönüşümle ilgili kendine bir sorumluluk alanı belirleyerek hareket etmesi bana göre alkışa değer bir davranış. Şehrimiz için kentsel dönüşüm açısından iki önemli nokta var. Bunlardan biri deprem gerçeği, diğeri ise yoğun göç sonrası oluşan plansız yapılaşmadır. Bunlardan hareketle şehrimizin yeniden planlanması gerekiyor. Şehrimizi geleceğe taşımanın tek yolu dönüşüm hamlesinin uygulamaya sokulmasıdır."
Kaynak: AA