O reklamda oynayan ünlülere kötü haber

Tüketici Sorunları Derneği, elektrik faturaları ve kredi kartından alınan 'haksız' bedellerin geri alabileceklerini iddia eden reklamlarda oynayan ünlü isimler için suç duyurusunda bulundu.

O reklamda oynayan ünlülere kötü haber
O reklamda oynayan ünlülere kötü haber
Nurseli İdiz, Can Ataklı ve Gülgün Feyman'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler için için suç duyurusu...

Son günlerde elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedeli ve kredi kartı borçları için masraf ödemelerini mahkeme yoluyla geri alacağını söyleyen pek çok firma ortaya çıktı. Söz konusu firmalar reklamlarında'elektrik borcu' masraflarınızı geri alıyoruz şeklinde reklam yapıyor. Firmalar yaptıkları bu reklamda'hukuku önceden tahmin etme' eylemi içine giriyorlar. Tüketici mahkemelerinde gerek elektrik parası gerek de kredi kartı dosya masrafları konusunda tüketicinin aleyhine de karar verebiliyor.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) ise söz konusu'tahsilat' şirketlerinden Sektörel Danışmanlık hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek aynı zamanda bu şirketin reklamlarında oynayan Nurseli İdiz, Gülgün Feyman ve gazeteci Can Ataklı hakkında da suç duyurusunda bulundu.

TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu. Ağaoğlu, “Bu tür firmalara masraflarının tahsil edilmesi için kredi kartı bilgilerini verenler varsa o kartlarını iptal ettirsinler. Çünkü sizden habersiz kartınızdan harcama yapılabiliyor” diyor.