Başbakan Davutoğlu'ndan bedelli açıklaması

Bedelli askerlik konusunun YAŞ’ta görüşüldüğünü ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Yaş ve ücreti Bakanlar Kurulu’nun takdirine aittir” dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan bedelli açıklaması
Başbakan Davutoğlu'ndan bedelli açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

'Doğu Akdeniz ve Ortadoğu dahil birçok meseleyi ele alacağız. Kıbrıs sorunu bağlamında Doğu Akdeniz konusu ele alacağız.

(Bedelli konusunda askeri kaynakların endişeli olduğu iddiası) Gazetelerde yapılan haberlere mesafeli yaklaşırım. Genelkurmay, Başbakanlık'a bağlıdır. Nihai karar siyasi irade milletindir. Bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmelidir. Kaynak çıkıp kendisi konuşur. Atıflarla yapılan haberlerin devlet geleneğinde yeri yoktur.

YAŞ'ta bu konu görüşüldü. Daha önce bana Savunma Bakanı tarafından gerekli brifingler verildi, Genelkurmay Başkanımız tarafından bilgiler aktarıldı, Cumhurbaşkanımızla istişareler yapıldı. Bu çerçevede YAŞ'ta konu ele alındığında zaten genel bir perspektifle bu konuda olumlu kanaatler ifade edildi. Yaş ve ücret konusu Bakanlar Kurulu'nun takdirine aittir. Atıfsız haberlere itibar edilmemelidir.'