Yozgat’ta Mevsimini Şaşıran Erik Ağacı Çiçek Açtı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde mevsimini şaşıran erik ağacı çiçek açtı.

Yozgat’ta Mevsimini Şaşıran Erik Ağacı Çiçek Açtı

Sorgun’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle erik ağacı Aralık ayında çiçek açtı. Sorgun Yeşilöz Mahallesinde bulunan Muammer Ünlü’ye ait olan bir evin bahçesindeki erik ağacı mevsimini şaşırarak çiçek açtı. Aralık ayında çiçek açan erik ağacı gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, Bünyamin Akkan isimli vatandaş, Sorgun’da Aralık ayında ilk kez böyle bir erik ağacının çiçek açtığını gördüğü söyledi.

Akkan, “Aralık ayında bu çok normal bir şey değil bizim burada. Bunlar normalde 4’üncü ayda çiçek açması gerekirken ilk kez Yozgat Sorgun’da böyle bir çiçek açma olayı ile karşılaştım ve çok şaşırdım” dedi.

İbrahim Kılıç da Aralık ayında erik ağacının çiçek açtığını ilk defa gördüğünü ve çok şaşırdığını belirterek, “Aslında açmaması gerekiyor amma 2014 yılında mevsimlerin sıcak gittiğinden dolayı 4’üncü veya 5’inci ayda açması gereken erik ağacının kış mevsiminde çiçek açtığını görüyoruz. Yozgat gibi iklimi kış olan bir şehirde Aralık ayında erik ağacı çiçek açmış ve bu olay görülmemiş bir şey” diye konuştu.

Kaynak: İHA