Suriyeli Kürtlere 'Hayad' Desteği

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD), Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için ekmek fırını kurdu.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki çadırlarda ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli Kürtler, yapılan yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.
HAYAD sorumlularından Fuat İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'den gelerek Kırıkhan'da yaşamlarını sürdüren ailelere gıda, giyim ve erzak yardımında bulunduklarını söyledi.

Ailelerin ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla da bir fırın kurduklarını ifade eden İpek, şöyle konuştu:
"Kırıkhan'da 16 mahallede Suriyeli aileler var. Bunların yanı sıra derneğin Kobani'den gelen aileler için kurduğu 35 çadır bulunuyor. Biz de kurduğumuz fırında günlük 2 bin ekmek üretim ailelere dağıtıyoruz. Buradaki insanların çoğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Bunlara yardım etmeye çalışıyoruz. Soğukların başlamasıyla aileler iyice mağdur olmuş durumda. Dernek olarak günlük ekmek ihtiyaçlarının yanında battaniye, gıda, elbise, soba gibi ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz."
İpek, hastalanan ailelere gönüllü doktorlar ve derneğin tahsis ettiği ambulansla sağlık hizmeti sunduklarını bildirerek, yardımların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA