Manavgat'ta Görme Engellilere Kur'an Dersi

Manavgat Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Side Yatılı Kız Kur'an Kursunda düzenlenen kursta, Kur'an okumasını öğrenen 3 görme engelli kursiyere belgeleri verildi.

Manavgat Müftülüğü altında bulunan Kur'an kursunda düzenlenen sertifika törenine, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Kaymakamlık Engelli Koordinatörü Guddusi Aydın, müftülük personeli ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, yaptığı konuşmada, Kur'an öğrenen engelli vatandaşları kutladı. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ise 30 yaşındaki Azime Yılmaz, 29 yaşındaki Hanife Bolat ve 20 yaşındaki Eray Bolat'ın Braille alfabesiyle yazılmış Kur'an ile çalıştıklarını söyledi.

Yaşar, talep olduğu sürece görme engellilere yönelik Kur'an kurslarına devam edeceklerini bildirdi.
Kursiyerlerden Azime Yılmaz, 3 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlığın ardından görme yetisini kaybettiğini anlattı. Kur'an okumayı öğrendiği için hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını dile getiren Yılmaz, "Önce kabartma yazı, ardından da Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Daha da ilerletip hafız olmayı düşünüyorum. Başta kurs hocamız olmak üzere bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kendisi gibi doğuştan görme engelli olan erkek kardeşi Eray ile kursa katılan Hanife Bolat ise Kur'an öğrenmenin kendisine mutluluk verdiğini ifade etti.

Eray Bolat ise kendisinin ablası gibi yatılı kursta kalma şansı olmadığını, annesi tarafından kursa getirilerek Kur'an okumayı ilerletmek istediğini söyledi.

Kaynak: AA