Kanadından Yaralanan Şahin Tedaviye Alındı

Iğdır'da kanadına saçma isabet etmesi sonucu yaralandığı belirlenen ve vatandaşlar tarafından bulunan şahin, tedavi edilmek üzere veterinerlere teslim edildi.

Karakoyunlu ilçesinde arazide gezen Ali Şıktaş, yerde çırpınan bir şahin gördü. Şıktaş, kanadında saçma izleri gördüğü şahinin tedavi edilmesi için durumu Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
Veteriner hekimlere teslim edilen şahin, ilk müdahalenin ardından Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.
Şahinin, yaklaşık bir ay sürecek tedaviden sonra doğaya bırakılacağı öğrenildi.
Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şahin türlerinin tarım arazilerinin korunmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Bu nedenle avcıların bu tür kuşlara zarar vermemesi gerektiğini vurgulayan Türkoğlu, "Bu şahinin avlanması yasak. Zaten eti yenmiyor, doğadaki zararlı hayvanlarla beslenmesi nedeniyle çiftçi dostu bir kuş türüdür. Bu kuşun avlanması, çiftçimize zarar verir. Avcılarımız, bilinçli olmalıdır. Her canlıyı, avlamak doğru değildir" dedi.

Kaynak: AA