Görme ve İşitme Engelli Çocuklar 'Düğün Dernek'İ İzledi

Görme ve işitme engelli öğrenciler, "Düğün Dernek" filmini betimlenmiş haliyle izledi.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleşen film gösterimine, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işitme engelli öğrencileri katıldı.

Etkinlikte "Düğün Dernek" filminin sahneleri sesli betimleme yöntemiyle görme engellilere, işaret dili ve alt yazıyla da işitme engellilere aktarıldı.
Sesli Betimleme Derneği'nin (SEBEDER) katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Şişli Kaymakamı Salih Işık, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu özel günün, engelli ve dezavantajlı kardeşlerimiz hakkında yeni ufuklara ve farkındalık oluşturma adına yeni projelere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Işık, sosyal devlet olma anlamında birçok proje ortaya konulduğunu ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını ancak yine de tüm bunların yeterli olmadığını dile getirerek, "Esas engel beyinlerdeki engeldir ve önyargılardır. Onları aşarsak bütün engelleri aşabiliriz" diye konuştu.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yakup Alp de her bireyin engelli adayı olduğuna vurgu yaparak, Türkiye'de engelli oranının yüzde 13 olduğunu, engellilerin yüzde 2,6'sının ise görme ve işitme engellilerden oluştuğunu söyledi.

Engellilerin başarısına dikkati çeken Alp, "Engelli kardeşlerimizin azmi ve enerjisi bizde olsa bugün ülkemiz çok daha iyi bir noktada olabilirdi. Dolayısıyla sizin azminiz bizi de mutlu etmektedir" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şişli Kaymakamı Işık, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu yetkilisi Şafak Tunalıoğlu ile SEBEDER İstanbul Şube Sorumlusu Engin Yılmaz'a katkılarından ötürü plaket takdim etti.
Kaynak: AA