ABD'den Gaziantep'te saldırı uyarısı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 'aşırılıkçı grupların' Gaziantep'teki Suriye muhalefetinin binalarına saldırı düzenleyebileceğine dair uyardı.

ABD'den Gaziantep'te saldırı uyarısı
ABD'den Gaziantep'te saldırı uyarısı
Büyükelçilikten yapılan açıklamada, 'Amerikan Elçiliği, aşırılıkçı grupların Suriye Geçici Hükümeti binasına saldırı planlıyor olabileceğine dair ihbar almıştır' denildi. Elçilik 'aşırılıkçı' gruplarla kimlere atıfta bulunduğunu belirtmezken, Türkiye'nin güneydoğusundaki Amerikan vatandaşlarına da uyarıda bulundu, Suriye sınırına yakın bölgelerden uzak durmaları çağrısı yaptı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Kasım 2012'de kuruldu. 2014 başlarında sürgündeki hükümetin merkezini Gaziantep'e taşıdı. SMDK'nın kurulma amacı Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yerel hizmetlerin sağlanmasını temin etmekti.

SMDK 100'e yakın ülkye göre Suriye'nin meşru temsilcisi


Muhalefetin daha kapsayıcı bir yapıya kavuşturulması için oluşturulan SMDK, aralarında Türkiye'nin de olduğu 100'e yakın ülkeye göre Suriye halkının tek meşru temsilcisi. Koalisyona Hadi Bahra başkanlık ediyor.