Künefecilerde Yeni Yıl Telaşı

Yeni yılda birbirinden güzel lezzetlerle güzel bir sofra hazırlayarak sevdikleriyle bir araya gelmek isteyenlerin tatlıda tercihleri arasında ise künefe yer alıyor.

Birbirinden farklı yemeklerle hazırlanan yılbaşı sofrasında Hatay'ın yöresel ve tescilli tatlısı olan künefe de bulunuyor.
Yeni yıla saatler kala Hatay'da künefeciler, taleplere yetişebilmek için yoğun bir mesai yapıyor.
Künefe ustası İzzettin Çelikkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hataylıların yanı sıra şehir dışında da vatandaşların yeni yıl dolayısıyla yoğun künefe tatlısı siparişinde bulunduğunu ve bunları karşılamak için fazla mesai harcadıklarını belirtti.

Hatay'da yapılan künefenin yöresel tereyağı, peynir ve kadayıfından dolayı farklı bir lezzete sahip olduğunu ifade eden Çelikkaya, şöyle devam etti:
''Yeni yılda vatandaşların sofralarında yer alacak künefe taleplerinden dolayı mutluyuz ve bu talepleri karşılamak için tüm ekibimizle çalışıyoruz. Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. Onun için de künefelerimizi yöremize özgü malzemelerle yapmaya ve hijyene dikkat ediyoruz. Kalitemizden ödün vermeden çalışıyoruz. Yeni yıla girilirken genelde birçok yerde yaş pasta kesilerek giriliyor ama Hatayımızda gerek evlerde gerekse de işletmelerde yapılan künefe tercih ediliyor. Bu da yeni yılda künefeye talepleri artırıyor.''
Çelikkaya, şuan satışlardan çok memnun olduklarını, şehir dışına da şoklanmış olarak yılbaşı için künefe gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA