Elma Üreticileri Birliği Toplantısı Yapıldı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde elma üreticileri iyi tarım ve sertifikasyon konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Elma Üreticileri Birliği Toplantısı Yapıldı

İlçe Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen Toplantıya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şerif Çetintaş, Ziraat Mühendisi Suha Ballıca, Ziraat Mühendisi Aşkın Koç ve Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği Başkanı İmam Tuncer ile üreticiler katıldı.

Toplantıda verilecek hibeler ve organik ürün sisteminin önemi anlatıldı. İlçe Tarım Müdürü Şerif Çetintaş yaptığı konuşmada, “Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’nun (TKDK),13’ncü çağrısında, yüzde 50 hibe destekli bin tonluk bir soğuk hava deposunun kurulması ilçemize katma değer anlamında çok faydalı olacaktır. İlçemizde bin 400 Çiftçi 12 bin 500 dekar arazi üzerinde 400 bin ağaç ile yaklaşık 30 bin ton elma üretmektedir. İlçemizde iyi tarım uygulaması yapıldığında bu ciddi bir gelir olarak ilçemize dönecektir” dedi.

Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği Başkanı İmam Tuncel ise, “İlçemizde 2014 yılında 23 elma üreticisi ile yaklaşık 750 dekarlık alan iyi tarım uygulaması yapılmaktadır. İyi tarımın önemi kadar ücreti de iyidir. Amacımız doğaya zarar vermeden iyi tarım yaparak sertifikasyon yapmaktır. Bizler iyi tarımın önemini anladıkça gelecek nesillere temiz bir doğa ve kendi neslimize de kaliteli elma yetiştiririz” şeklinde konuştu.

Tuncel, “İyi tarım uygulamaları; çevre, insan, havyan sağlığına zarar vermeyen bir üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda ,iİzlenelebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim şeklidir” dedi.

Toplantıda konuşmalardan sonra karşılıklı soru ve cevapla sona erdi.
Kaynak: İHA