Antalya ve Çevresinin İnşaat Sektörünü İlgilendiren Yatırımları

AK Parti Antalya Milletvekil Sadık Badak, şehir hastanelerine gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye'nin, çevre ülkeler için bir tedavi merkezi haline getirilmesinin planlandığını bildirdi.

Badak, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesince oda binasında düzenlenen "Antalya ve Çevresinin İnşaat Sektörünü İlgilendiren Mevcut ve Gelecekteki Yatırımları Konferansı"nda, ilke genelinde 15 ila 20 arasında şehir hastanesinin yapılmasının planlandığını söyledi.

Şehir hastanelerinin en az 300 dekar alanda kurulacağını ve yap işlet devret modelinin uygulanacağını dile getiren Badak, "Şehir hastanelerine gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye'nin çevre ülkeler için bir tedavi merkezi haline getirilmesi planlanıyor" dedi.

Antalya Kepez Göçerler bölgesinde 372 dekarlık arazide de şehir hastanesinin yapılmasının planlandığını kaydeden Badak, "Şu an arazide mülkiyet meseleleri üzerinde çalışılıyor. Ankara ve İstanbul'da geçen yıl ihalesi yapıldı, inşaatı başladı.

Eskişehir'de bu hafta ihale edildi. Bunlar 29, 39 yıl gelen tekliflerle yap işlet devret modeliyle yapılıyor. Bu, Türkiye'yi komşu ülkeler açısından bir tedavi merkezi yapma planının birinci basamağı" diye konuştu.

Badak, şehir hastanelerinin ikinci basamağında özellikle yabancı lisan bilen yardımcı sağlık personeli sayısını ve tıp fakültelerinin kontenjanını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye'yi tedavi merkezi yapma politikası için yerli ilaç ve yerli medikal tedavi ünitelerinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Badak, bunun için Sağlık Bakanlığının çalışma yürüttüğünü ifade etti.

- "130, 140 koltuklu yerli uçak üzerinde çalışıyor"
Badak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 130, 140 koltuklu yerli uçak yapımı üzerinde çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
"Hollanda, Ukrayna, Kanada, Amerika ile modeller üzerinde müzakere ediliyor. Hedef, 130, 140 koltuklu bu uçaklarla Türkiye ile 4 saat mesafedeki komşularımızdan hastaların ülkemize getirilmesi. Sağlık merkezlerinde hasta yakını da tedavi süresince konaklama imkanına sahip olabilecek. Hastası tedavi olduktan sonra yapılan yerli uçakla memleketine geri dönebilecek."
Kaynak: AA