Agd’den 'Mekke’nin Fethi” Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi tarafından düzenlenen Mekke’nin fethinin hicri 1436. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Agd’den 'Mekke’nin Fethi” Kutlaması

AGD Samsun Şubesi tarafından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Hasan Var, AGD Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, Samsun Şube Başkanı Şenol Altun ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Samsun Yıldırımlar Mehter Grubu’nun mehteran gösterisi ile başladı.

Ardından Dünya Kuran Okuma Birincisi Güney Afrikalı Kari Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından açılış konuşmasını yapan AGD Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, “Bu gece burada kutlu şehir Mekke’nin fethinin 1384. yıl dönümünü anmak üzere bir araya geldik. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara ‘la ilahe’ demek, zulüm altında ezilen insanlara izzet ve şeref taşımaktır ve onları bu izzet ve şerefle tanıştırmaktır” dedi.

İnsanlara kendine karşı sorumluluklarının farkında bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten AGD Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, “Gençlerimiz tarihine, çağına ve yarınına duyarlı olsun istiyoruz. Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. AGD olarak bizler her renkten, her ırktan ve her dilden herkese kardeşliğimizi ve kalbimizi açıyoruz. Biz bu akşam buradayız, Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan, eğlence tutkularını reddettiğimizi göstermek için buradayız. Sömürüye dayanan, zenginliği reddettiğimiz için buradayız. Ahlaki değerlerden yoksun, tutum ve davranışları reddettiğimizi göstermek için buradayız. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, alemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimiz için buradayız. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz. AGD ilk günden beri geleneksel olarak Mekke’nin fethi programını bu yılda 81 ilimizde 606 noktada icra etmektedir. İşte bu program aynı zamanda Batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere, tüm iffetsizliklere ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dolunay Grubu semazen gösterisi sundu. Gösterinin ardından İmam Hatip Lisesi mezunu Ahmet Korkmaz Naat-ı Şerif seslendirdi. Daha sonra Tirebolu Müftülüğü Tiyatro Grubu, Hz. Peygamber’in ve ashabının hayatından kesitler sunan “Ebu Basir Hudeybiye’nin Zincirleri” adlı tiyatroyu sahnelediler. Yapılan tiyatro etkinliğinin ardından ise Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi Kari Cihan Kodal, Kur’an tilaveti gerçekleştirdi.

Etkinliklerin sonunda, Samsun’da 20 Aralık tarihinde 17 ilçede 5 bin 360 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Siyeri Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA