Velilere 'Mutlu Aile, Başarılı Çocuk' Konferansı Verildi

Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu ve Okul Aile Birliği tarafından velilere "Mutlu Aile, Başarılı Çocuk" konferansı düzenlendi.

Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Selman Öztürkçü, Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın açışında yaptığı konuşmada çocukların okul, veli ve öğretmenden oluşan bir üçgenin içinde bulunması gerektiğini belirterek, bu üçgenin dışına çıktığı anda her an hatalı yollara sapabileceğini vurguladı.
Uzman psikolog ve yazar Esan Gül ise çocuğu anlamanın fay hattı gibi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Baba ayrı dünyada, anne ayrı gezegende yaşıyorsa ve çocukla ilgilenmiyorlarsa, çocukta bastırılmış duygular gelişir. Anne, baba arasındaki kavgalar, çocuğu aileden uzaklaştırır. Çocuklarımızı gerek ahlaki gerekse başarı açısından yetiştirme konusunda ne biliyoruz? Biz anne baba olarak doğru cetvel olmalıyız ki, çocuklarımız da bu ailede doğru eğitilsin. Bir psikiyatrist, 'bana getirilen çocukların yüzde 80'inde hiçbir problem çıkmıyor. Problem anne babada' diyor. Aslında çocuk eğitimi annenin karnında başlıyor. Zeka'nın yüzde 35'i anne babadan kalıtım yoluyla, yüzde 20'si hamilelik döneminde, yüzde 45'i ise doğumdan sonraki çocukların yetişmelerine göre şekilleniyor."
Kaynak: AA