Seydişehir’de Gençlere 'Kampanya Yönetimi” Eğitimi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi ve Genç Fikirler Platformu tarafından “Kampanya Yönetimi ve Savunuculuk Eğitimi” Semineri düzenlendi.

Seydişehir’de Gençlere 'Kampanya Yönetimi” Eğitimi

Selçukya Eğitim ve Danışmanlık uzmanları tarafından 25-28 Aralık’ta Adile Baysal Kültür Sanatevi’nde yapılan eğitime lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra öğretmen, idareci ve özel sektör çalışanları da katıldı.

Konrad Adenauer Vakfı’nın finanse ettiği seminer, Seydişehir’de demokrasiyi doğru anlamak ve uygulamak, aynı zamanda kampanya yönetimi ile ilçede belirlenen sorun ve ihtiyaçlara kampanya nasıl düzenlenir, nasıl başarıya ulaşabileceğini 4 günlük süren eğitimle katılımcılara uygulamalı olarak aktarıldı.

Seydişehir Belediyesi ve Genç Fikirler Platformu ile düzenlenen eğitim seminerine katılan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu tür programlara katılımların sevindirici olduğunu belirterek, katılımcı sayısının daha da artmasının gerektiğini belirtti.

Başkan Tutal, düzenlenen kampanyalar için, “Gücümüz nispetinde Seydişehir Belediyesi olarak her zaman değer vermeye, katkı sunmaya hazırız” dedi.

“DEMOKRASİ İLE ÜLKE SON YILLARDA CİDDİ MANADA YOL ALDI”
Demokrasi ile ülkenin son yıllarda ciddi manada yol aldığını belirten Başkan Mehmet Tutal, “Kelimeler batı kökenli ama Türkiye’nin geldiği noktayı değerlendirdiğimiz zaman batı toplumlarından daha iyi olduğumuzu gözlemliyoruz. Yerel yönetimlerimiz güçleniyor. Batı toplumunda eyalet sistemi var. Osmanlıda aynı eyalet sisteminin olduğunu vilayet olarak tarih kitaplarımızdan okuduk. 600 sene o sistem devam etmiş insanlar kardeşçe, farklı ırklardan, farklı dillerden hatta farklı dinlerden olmalarına rağmen vilayetler olarak bu coğrafyada yaşadılar. Osmanlı çekildiği zaman coğrafyada sıkıntılar yaşandı ve hatta yaşanmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Selçukya Eğitim ve Danışmanlık’a ve Konrad Adenauer Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Tutal, bu tür eğitim çalışmalarının devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

“SONUCU GÖRMEK İSTİYORUM”
Başkan Tutal, “Biz de birçok projeyle yola çıktık. Projelerimizden birçoğunu sonuçlandırdık. Ben realist bir adamım, sonucu görmek istiyorum. Projeyi yapmaktan ziyade projenin uygulanmaya başlanması hatta bitirilmesi benim için önemli. Bir Seyyid Harun projesi vardı, Seyyid Harun Cami ve çevre düzenlemesi ve o bölgenin açılması 43 milyon liraya mal olacak. Bu projemiz Seydişehir tarihini değiştirecek bir çalışma olacak. Kuğulu Vadisi Projesi’ni resmileştirdik. Projelere devam ediyoruz. Onun için proje yapmak; sosyal projeler başlatmak mutlaka önemli ama buradaki aldığımız fikirler ve projeleri inşallah birlikte hayata geçirelim. Biz gerekli malzemeyi, dokümanı sağlarız. Bu eğitim semineri ile gençlerimizde yapabileceklerini göstermiş olacak. Fiilen çalışmaya başlayalım. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda sanal bir parti ve seçim çalışmaları düzenlenirken, atık pillerin değerlendirilmesi için düzenlenen teşvik kampanyası, atık yağların toplanması ile ilgili kampanya, gençlerin demokratik katılımları için düzenlenen ve sağlıklı bir trafik için düzenlenen kampanyalar ile seminere katılan katılımcılar gruplar halinde bir birleriyle yarıştılar. Dört günde hazırlanarak uzmanların beğenisine sunulan kampanyalar Seydişehir’de mutlaka uygulanabilecek başarılı kampanyalardan olabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA