Özdilek'ten çarşaflılara hakaret

Ünlü ev tekstil markası Özdilek'in hazırlattığı takvim büyük tepki çekti. 2015 için hazırlanan özel takvimde çarşaf giyenlere hakaret edildi.

Özdilek'ten çarşaflılara hakaret
Özdilek'ten çarşaflılara hakaret
Özdilek, gelen tepkilerin ardından konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Özdilek, "Herhangi bir kırgınlığa vesile olmuş isek özür dileriz" dedi.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcının hazırlanan takvime tepki göstermesinden sonra firmadan bir açıklama yapıldı. Özdilek, çarşaflılara hakaret edilen resmin milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği öğretmenlerden olulan jüri tarafından seçildiğine vurgu yaparak, markasını bastığı skandal resimle ilgili sorumluluğu öğretmenlere yükledi.

Özdilek'ten yapılan açıklama şöyle:

"Her yıl düzenlediğimiz "Cumhuriyeti Renklerle Anlatın" resim yarışmamızda, her ilde birinci olan ilköğretim öğrencilerinin resimlerinden oluşan bir takvim yapılıp müşterilerimize hediye edilmektedir. Yarışmaya giren resimler, ilgili şehrin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talep edilen okul öğretmenleri jürisi tarafından değerlendirlip derecelendirilmektedir ve kazanan ve ilk üçe giren çocuklara ödül verilmektedir. İlgili resim de bir öğrencimizin yaptığı ve öğretmenler jürisi tarafından seçilen bir resimdir.
Takvimin dağıtımı durdurulmuştur.

Özdilek olarak inançlara ve geleneklere saygı en önemli değerimizdir. Konunun bu şekilde değerlendirilmesini temenni eder, iyi niyetimize rağmen hiçbir art niyetimiz olmaksınız herhangi bir kırgınlığa vesile olmuş isek özür dileriz."