İsrail'de ortalığı karıştıran Türk dizisi

Türkiye'de izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl, İsrail'de en çok konuşulan dizi haline geldi.

İsrail'de ortalığı karıştıran Türk dizisi
İsrail'de Rusça yayın yapan Kanal 9 televizyonunda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi İsrail'de yüzde 5'lik bir reyting oranını yakalayınca İsrail medyası şaşkına döndü. Üstelik diziyi izleyenlerin yüzde 40'ının ana dilinin İbranice olması oldukça ilginç.

DİZİ YAYINLANMAYINCA KANALA TELEFON YAĞMURU


Rusça yayın yapan televizyon diziyi yayınlamayınca ortalık karıştı. İsrail'de yayın yapan Kanal 9 televizyonu yetkilileri, diziye yönelik ilgiyi şu dikkat çekici örnekle anlatıyor: 'Teknik bir arızadan ötürü dizinin bir bölümünü yayınlayamadık. Kanalı telefon yağmuruna tuttular. Neden yayınlamadığımızı sordular. Tam bir çılgınlıktı yaşananlar. Diziyi Şubat ayında tekrar yayınlayacağız.'

NEDEN ÇOK İZLENİYOR


Dizinin İsrail'de neden çok fazla izlenildiğine yönelik ise şu analizler yapılıyor:

Muhteşem Yüzyıl çılgınlığı sadece İsrail'de olan bir şey değil. Türkiye'de gösterime girdikten sonra büyük biz izlenme oranına sahip oluyor. Bunda belki de muhteşem kostümler, tempolu hikayeler, başarılı aktör ve aktrisler, siyaset ve entrikalar çok etkili oldu.

İsrail gazetesi Haaretz, Muhteşem Yüzyıl dizisinin Rusya ve Ukrayna dahil Balkanlar ve Doğu Avrupaülkelerinde 200 milyon izleyiciye ulaştığına vurgu yaptı.