Evsizler Spor Salonunda Ağırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan 18'i kadın 392 evsiz vatandaşı, Zeytinburnu Spor Salonunda misafir ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanmaya başlandı.
Sağlık kontrolleri ve kişisel bakımları yapılan evsizlerin giyecek ihtiyaçları da karşılandı.
- Parsadan'ın oğlu sokakta yaşıyor
Sokak, park, metruk bina ve cami avlularında yaşam mücadelesi veren evsizlerden bazıları, ilginç hayat hikayeleriyle dikkati çekiyor.
Eski basketbolcu Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan da Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor.
AA muhabirine açıklama yapan Hakan Parsadan, babasının ölümünün ardından zor duruma düştüğünü anlatarak, 3 yıldır sokakta yaşadığını ve soğuk hava nedeniyle belediyenin spor merkezine sığındığını söyledi.

Ailesini, işini ve varlığını kaybettiğini ifade eden Parsadan, "Bütün Türkiye hikayemizi biliyor. Basketbolcuydum ve 8-10 sene milli takımda oynadım. Birtakım terslikler oldu mesleğimi bıraktım. Basketbola da geri dönmek istemiyorum. Yıllardır parklarda, ATM'lerde sokaklarda yaşıyorum. Sokaklarda çok sıkıntılar yaşadım. Çok iş istedim ama olmuyor. Şu anda buradayım. Çevremiz çok yüksek ama insanlar öyle bir hale gelmiş ki kendilerinden başka kimseyi tanımıyorlar. Babam ölmeden önce peşinden ayrılmayan dostlar bana telefonu açmadı. Kızkardeşim Cansel Parsadan da Türkiye'nin en iyi televizyoncusu ve radyocusudur ama iş bulamıyor" diye konuştu.

Parsadan, evsizlerin hayatlarının göz önüne alınması gerektiğini vurgulayarak, yetkililerden evsizlere yardım etmelerini istedi.
- Evsiz emekli avukat
Spor salonundaki evsizlerden 80 yaşındaki emekli avukat Erdoğan Gençel de yıllarca önemli davalara baktığını ancak emekli olduktan sonra bazı sorunlardan dolayı 3 yıldır sokaklarda yaşadığını söyledi.

Gençel, hiç evlenmediğini aktararak, "İstanbul Barosu'ndan 1990 yıllarında emekliliğimi istedim. Meslekten çok yorulmuştum. Ev alamadım. Ancak siyasi tarihe ilişkin çok kitap satın aldım. Amacım Kadıköy'de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım" dedi.

"Sokaklarda yaşıyorum. En büyük sıkıntım içkiye alıştırılmış sokaklarda yaşayan gençler" diyen Gençel, geceleri fenerle kitap okuduğunu ancak sarhoşlardan çekindiğini dile getirdi.
Kaynak: AA