Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem

Tes-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Sedat Çokol ve Genel Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir'in de arasında bulunduğu sendika heyeti, Yatağan Termik Santrali önünde eylem yapan işçilere destek verdi.

Çokol ve Yükselir ile Tes-İş Sendikası'nın bazı şube başkanları, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine santral ve kömür işletmelerinin girişini kapatarak iş yerlerini terk etmeme kararı alan enerji ve maden işçilerini ziyaret etti.
Heyeti, Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik ve işçiler karşıladı. Çokol ve Yükselir, işçilerle bir araya gelerek, Fatih Erçelik'ten süreç hakkında bilgi aldı.
Yükselir, işçilere hitaben, Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylemler sırasında Tes-İş ve Maden-İş sendikalarının ortak hareket ettiğini, Yatağan'ın, "direnişin simgesi" haline geldiğini söyledi.

Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısında yapılan eylemleri hatırlatan Yükselir, "Suyu, copu, sopayı, gazı yedik ama hala dimdik ayaktayız" dedi.

Tes-İş ve Maden-İş'e üye işçilerin düzenledikleri özelleştirme karşıtı eylemler nedeniyle 30 Kasım 2013 tarihinde Türkiye'de ilk defa özelleşen bir işletmede çalışan işçilerin şube başkanlarının Başbakan ile baş başa görüşme fırsatı yakaladığını anlatan Yükselir, "İki sendikamızın emekçileri ve yönetimleri ne karar alırsa o karar uygulanır. Burada çalışanların, bir başkasının aklına ihtiyacı yok. Kimisi 'Teslim ol', kimisi ise 'fabrikayı durdur' diyor. Biz çalıştırırız, biz durdururuz, o bizim bileceğimiz iş" diye konuştu.

Sendika heyeti, daha sonra katıldıkları toplantıda işçilerle bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğini ele aldı.
Kaynak: AA