Dev anlaşma Almanları çıldırttı

Almanya'da hükümet ortakları arasında yer alan Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi’nden, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaya tepki geldi.

Dev anlaşma Almanları çıldırttı
Dev anlaşma Almanları çıldırttı
CSU Dış Politika Sözcüsü Florian Hahn, Alman N-TV kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında varılan ve gaz satışını genişleten anlaşmayı 'Bir NATO ülkesinin Rusya'ya verdiği yanlış işaret' olarak nitelendirdi.

'PUTİN BATIYA MESAJ VERİYOR'

Rusya lideri Vladimir Putin'in taktik geliştirdiğini iddia eden Florian Hahn, Putin'in batıya mesaj vermek için Ankara'yı seçtiğini söyledi. Türkiye'nin kimlerle yakınlaşacağına ve ne tür anlaşma yapacağına kendisinin karar verebileceğini kaydeden Hahn, ''Ancak, Türkiye NATO üyesi olduğu gerçeğine uygun tavır sergilemeli ve NATO çıkarlarına uygun davranmalı'' dedi.

'Türkiye sizce Rusya'ya karşı yaptırımları deliyor mu?' sorusuna, ''Birlik ancak, herkesin beraber hareket etmesiyle daha güçlü olur'' yanıtını veren CSU Dış Politika Sözcüsü Florian Hahn, NATO ülkesi bir ülkenin Rusya'ya bu denli yakınlaşmasını doğru bulmadığını söyledi.

Hahn, 'Bulgaristan Güney Akım Projesini askıya alırken, Macaristan destek verdi. Macar Başbakanı Viktor Orban'ı da eleştiriyor musunuz?' sorusuna ise: "Macaristan'ın tabi ki milli çıkarları var. Ancak, Macaristan net olarak AB yaptırımları ve NATO çıkarlarının arkasında duruyor" yanıtını verdi.