Bağ-kur'luya Emeklilik Kredisi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hamit Bal, Bağ-Kur kapsamında bulunan sigortalıların prim borçlarını kolaylıkla ödeyebilmeleri için kurumlarının Türkiye Halk Bankası ile kredi işbirliği protokolü imzalandığını bildirdi.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, imzalanan protokol gereğince kurumlarına borcu olan sigortalıların masrafsız 36 aya kadar vade seçenekleri ve aylık 0.97 faiz oranıyla kredi imkanı sağlandığını belirtti.

Bankanın kullandırılan kredi nedeniyle sigortalılardan dosya masrafı almayacağının altını çizen Bal, açıklamasında şunlara yer verdi:
''Banka ile yapılan protokol ile Bağ-Kur kapsamında olup, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkar ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getirilmiştir. Protokol, yapılandırılmış prim borcuyla sonraki dönemlere ait prim borcu, genel sağlık sigortası borcu, emekliliğe hak kazanacak kadar askerlik ve doğum borçlanmalarını da kapsamaktadır. Bu haktan yararlanmak isteyen sigortalılarımız, yapılandırma için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2014 olduğunu da göz önüne alarak, en kısa sürede kendilerine en yakın Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne müracaat edebilirler.''
Kaynak: AA