Ankara Alışveriş Festivali Talihlileri Otomobillerini Aldı

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) kapsamında kredi kartı ile alışveriş yaparak, otomobil kazanan 13 talihliye otomobilleri teslim edildi

ATO Congresium'da düzenlenen törende konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, üçüncüsü düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali'nin başkentteki tüm sektörleri canlandırdığını, Ankara'yı "marka şehir" haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Bezci, Dubai'de yılda iki kez alışveriş festivali yapıldığına dikkati çekerek, "Bundan 25 yıl evvel bir balıkçı kasabası olan Dubai turizm cenneti oldu. Yalnız alışveriş festivalleri döneminde Dubai'ye yılda 5 milyon insan geliyor. Bizim alışveriş merkezlerimiz en az onlar kadar iyi" dedi.

- "ATO hizmet binası Türkiye'nin en yüksek binası olacak"
Festival için çalışmalara başladıklarında Ankara'ya 5 anıtsal yapı kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Bezci, bu yapılardan birinin Congresium'un büyütülmesiyle ortaya çıkacak kongre ve sergi salonu olduğunu söyledi.

ATO'ya yapacakları hizmet binasının Türkiye'nin en yüksek binası olacağının altını çizen Bezci, "Bir diğeri de Saraçoğlu Mahallesi'nin yeniden Ankara'ya kazandırılmasıydı. Dünyada örnekleri New York'ta, Kanada'da mevcut. Saraçoğlu Mahallesi'nin aslına uygun bir şekilde yapılmasını biz gündeme getirdik ve en son ATO, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olarak bir protokol imzaladık" diye konuştu.

Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan da şehirlerin marka haline gelmesinde alışveriş festivalleri ve fuarların önemine dikkati çekerek, bu tür organizasyonların şehre değer kattığını kaydetti.

- Porsche sahibinin ehliyeti yok
Festival çekilişinde 450 bin lira değerinde Porsche Cayman kazanan çiftçi Ali Yalçın (61), çok mutlu olduğunu dile getirdi. Çubuk'ta çiftçilik yapan Yalçın, ehliyeti olmadığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, ATO Başkanı Bezci ve meclis üyeleri, talihlilere otomobillerinin anahtarlarını teslim etti.
Talihlilerden 10'u Ankara'da, diğerleri ise Zonguldak, Denizli ve Balıkesir'de ikamet ediyor.
Kaynak: AA