Tdv, 'Dünya İyilik Ödülü” Verecek

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, ‘dünya iyilik ödüllerini’ 2015 yılından itibaren vermeye başlayacaklarını söyledi.

Tdv, 'Dünya İyilik Ödülü” Verecek

Türkiye Diyanet Vakfı şubelerinin yeniden yapılandırılması kapsamında, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Amasya, Çorum, Ordu, Sinop, Giresun ve Tokat TDV Şube Başkanları ile şube görevlileri katıldı.

Toplantı öncesi Büyük Cami İmamı Hamdi Demirbaş, Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun İl Müftüsü Yrd Doç Dr. Hayrettin Öztürk, “Günümüz vakıfçılık anlayışının çoğu asıl fonksiyonunu unutarak, bir vakıf olmaktan çıkıp bir parti bir holding bir işletme haline dönüşmüştür. Diyanet Vakfı işte bu anlamda hesabi değil, hasbi hizmetlerle halkımıza öncülük etmelidir. Diyanet Vakfı sosyal dayanışmayı sağlayacak, refah ve huzur ortamını tesis edecek nitelikli ve donanımlı ahlaklı nesillerin yetişmesine, manevi dinamiklerin sağlam toplumun inşası için ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılmasına öncülük edecek bir vakıf olmalıdır“ diye konuştu.

TDV, İYİLİK YAPANLARI ÖDÜLLENDİRECEK
Türkiye Diyanet Vakfı’nın, 40. yılında yeni misyon ve vizyon ilkeleriyle Türkiye’de ve 7 kıtada iyiliğin egemen olması için çaba serf edeceğini ifade eden TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, “Artık Türkiye Diyanet Vakfı yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışacak bir vakıfsa o zaman ‘dünya iyilik ödülleri’ ülkemizde, dünyanın değişik İslam coğrafyalarında, iyilik adına iş yapan insanlara vakfımız artık ödül vermeye başlasın. İnşallah dünya iyilik ödüllerini 2015 yılından itibaren vermeye başlayacağız. Hatimler okunacak, dualar yapılacak hep birlikte bunu inşallah organize edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ 2013 YILINDA EN ÇOK YARDIM EDEN ÜLKE”
Bir yıl öncesinde dünyadaki açlık, yokluk, savaş, iç savaş, bir çok olağanüstü afet felaket sebebiyle dünyanın birçok coğrafyasında insanların zor durumda kaldığını hatırlatan Palakoğlu, “Maalesef bu ülkelerin büyük bir çoğunluğu Müslüman ülkelerdi, bizim kardeşlerimizdi. İşte Türkiye ülkemiz 2013 yılında dünyada en çok gayri safi milli hasıla rakamlarına göre en çok yardım yapan ülke oldu. Birinci sıraya gelmiş oldu. 3.6 milyar lira yardımla ülkemiz 2013 yılında yardım eden ülke. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türkiye Kalkınma Yardımları 2013 Raporu'na göre, savaş, deprem, kuraklık ve doğal afetlerin yaşandığı coğrafyalara Türkiye'den en çok yardımın 81.7 milyon lira ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapıldı” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞLERİMİZLE 686 BİN 920 HİSSE KURBANI PAYLAŞTIK”
1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile vekaletle kurban kesim programı düzenlediklerini vurgulayan Palakoğlu, “2014 yılında yurt içinde 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkenin 557 bölgesinde 135 bin 394 hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdik. 1993 yılında 2 bin 634 hisse ile başlayan Kurban programında, bugüne kadar toplam 686 bin 920 hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yaptık” açıklamasında bulundu

Kaynak: İHA