Recep Garip: İslam solcular için nimettir

Sanat dünyasının önemli isimlerinden Recep Garip katıldığı canlı yayında "İslam solcular için bir nimettir" dedi.

Recep Garip: İslam solcular için nimettir
Esra Elönü'nün hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular programının bu haftaki konuğu şiirleri ve tablolarıyla sanat dolu bir geçmişe sahip olan Şair Recep Garip'ti.

Esra Elönü daha önce Recep Garip ile yapılan bir röportajda Garip'in 'Türkiye'de İslam solcular için bir nimettir' sözünü hatırlatarak 'Çok iddialı bir laf' dedi.

Sözlerinin arkasında olduğunu ifade eden Garip 'Doğru, solcular eğer İslam'ı bilmiş olsalardı, İslam'ın emeğe çok kıymet verdiğini, hakkı çok üstün tuttuğunu, özgülükler için sonuna kadar mücadele ettiklerini ve yüreklerini ortaya koyarak insanların affına yüreklerini gerdiklerini bilselerdi İslam'ın bir nimet olduğunu bilirlerdi' dedi.

Hz. Muhammed'in merhametli ve adil bir insan olduğunun altını çizen Garip, Peygamberimizin Mekke ve Medine döneminde yaşadığı işkence ve sıkıntılara rağmen Mekke fethinde insanlara genel af çıkardığını söyledi. Bu genel affın dünyada ilk defa yapıldığını kaydeden ünlü şair solcuların islamiyette insani değerler açısından bir çok şeyi bulabileceklerini ifade etti.

İSLAM BİR NİMETTİR

İslam'ın solcular için bir fırsat olduğunu söyleyen Garip 'Eğer kendi değerlerini insani algılarını çok ciddi okurlarsa,İslam okumaları yaparlarsa en azından Recep Garip kadar benim kuşağım kadar, benden önceki ağabeylerim kadar solu okumuş olsalar yada bizim solu okuduğumuz kadar onlar bizi okumuş olsalardı mesele çok daha iyi anlaşılacaktı.Sezai Karakoç'u, Necip Fazıl Kısakürek'i ve Cemil Meriç'i bizim kadar okumuş ve tanımış olsalardı her birisi islamcı olurdu bu kardeşlerimizin. Onun için islam bir nimettir.' dedi.